Найсильніша тенісистка України у 2017 році планує підкорити «топову» десятку WTA

04.01.2017
Найсильніша тенісистка України у 2017 році планує підкорити «топову» десятку WTA

Еліна Світоліна переможно розпочала новий змагальний рік. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Підбиваючи підсумки минулого року, перша ракетка України Еліна Світоліна заявила, що її головною метою на наступний сезон є місце в «топовій» десятці рейтингу WTA.
 
Як відомо, новий рік більшість тенісистів планети традиційно зустрічають в Австралії, де починають готуватися до першого в сезоні турніру з серії «Великого шолома».
 
Прима українського тенісу «вкочуватися» в сезон почала на сході Зеленого Континенту — в Брісбені, де чітко показала свої амбітні наміри, перегравши в першому колі змагань олімпійську чемпіонку Ріо-2016 — Моніку Пуїг iз Пуерто-Ріко (6:3, 6:3).
 
Відзначимо, що курс на підкорення «топ-10» Еліна розпочала з новим наставником — іспанцем Габріелем Урпі, найбільш успішним тренерським «проектом» якого є його знана співвітчизниця Аранта Санчес-Вікаріо.
 
У парі з ним іспанка ви­грала два «Гранд слеми» й досягла звання першої ракетки планети.
 
Сезон-2017 Світоліна розпочала на 14-й сходинці рейтингу WTA; при цьому, як сподівається головний спонсор тенісистки Юрій Сапронов, уже в травні вона зможе опинитися в числі перших десяти тенісисток світу.
 
Без сумніву, перемога над тріумфаторкою олімпійського турніру в Ріо повинна додати Еліні «драйву», хоча, кажучи без зайвих емоцій, успіх у протистоянні з 32-ю ракеткою планети, котрою, власне, є Пуїг, не повинен виглядати чимось над­звичайним.
 
Вочевидь, аби посісти місце в «топ-10», вітчизняній примі по­трібні значно яскравіші перемоги, на кшталт тієї, котру Світоліна здобула на Олімпіаді-2016, здолавши на той час лідера рейтингу WTA Серену Уїльямс.
 
До слова, в Брісбені — взявши в другому колі гору над американкою Шелбі Роджерс (7:5 2:6, 7:5) — Еліна впритул наблизилася до зустрічі з новою примою світового тенісу — німкенею Ангелік Кербер, яка, нагадаємо, у вересні минулого року потіснила Уїльямс iз чільної позиції.
 
Натомість колишня прима світового тенісу — 35-річна Уїльямс-молодша, так і не зумівши здобути заповітний «Великий шолом» (трофей, що отримує переможець чотирьох сезонних «мей­джорів»), схоже, вирішила переорієнтуватися зі спортивних на сімейні справи, днями заявивши про свої заручини з американським підприємцем, співзасновником однієї з соціальних мереж Алексісом Оханяном.
 
У таборі «Чорної перлини» поспішили заявити, що вищезгадана подія жодним чином не вплине на змагальний графік 22-разової переможниці турнірів iз серії «Гранд слем», утім думається, що полювати за заліковими очками, необхідними для повернення на тенісний трон, Серена вже точно не буде.
 
По суті, єдине, що всерйоз має непокоїти спортивну душу Уїльямс-молодшої, — виграш іще одного «шолома», котрий дозволить зірковій американці випередити легендарну Штеффі Граф за кількістю виграних одиночних турнірів «Великого шолома».
 
Що ж до турніру WTA в Брісбені, то інша українська тенісистка в основній сітці — Катерина Бондаренко — в неймовірно напруженій боротьбі поступилася в першому колі знаній італійці Роберті Вінчі — 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 6:7 (5:7).
 
В «основі» змагань Катя посіла місце своєї співвітчизниці Лесі Цуренко, котра через травму була змушена знятися з розіграшу.
 
При цьому власний турнірний шлях Бондаренко завершився в  фіналі  кваліфікації, де вона програла Ейже Мухаммад зi США.