Депутат Андрій Лозовий позивається до Генпрокурора за наклеп

24.05.2017
Депутат Андрій Лозовий позивається до Генпрокурора за наклеп

Депутат Лозовий хоче перемогти Луценка у суді.

Депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий подав до Печерсього райсуду столиці позов проти Генерального прокурора Юрія Луценка через заяви останнього про несплату радикалом податків і незаконне збагачення.
 
Копію позову Лозовий оприлюднив у соц­мережах.
 
«Подав до суду на Генерального прокурора Юрія Луценка за поширення неправдивої інформації проти мене, яка завдає шкоди моїй діловій репутації», — пояснює нардеп. 
 
Згідно з оприлюдненими документами, суд отримав позовну заяву 22 травня. 
 
«Намагаючись дискредитувати Радикальну партію Олега Ляшка і залякати нас, Генпрокурор без вищої юридичної освіти зробив заяву, в якій звинувачує мене у вчиненні злочинів, розслідування яких навіть не є компетенцією ГПУ», — стверджує Лозовий.
 
І додає, що анонсованого Луценком подання на притягнення Лозового до кримінальної відповідальності у Верховній Раді досі ще немає, хоча пройшло вже кілька діб.
 
У позові Лозовий просить суд визнати неправдивою інформацію Луценка про ухиляння депутата від сплати податків та незаконне збагачення та змусити Генпрокурора спростувати її, бо ця заява принижує честь, гідність і репутацію нардепа.
 
Свою моральну шкоду Лозовий оцінив у 1 гривню, яку йому має відшкодувати Генпрокурор.
 
У свою чергу, однопартієць Лозового, депутат Ігор Мосійчук вважає, що своїми заявами щодо позбавлення депутатської недоторканності Генпрокурор «переслідує винятково мету піару» з метою «умисної дискредитації нашої політичної сили». 
 
«Дуже дивують подвійні стандарти наших правоохоронних органів у боротьбі з корупцією, адже до відповідальності досі не притягнуті жоден з таких махрових корупціонерів як Льовочкін, Бойко, Бакулін. Чи закон не один для всіх?» — написав пан Мосійчук у соцмережах.
 
Мовляв, правоохоронні органи мають перевірити саме цих діячів на предмет сплати податків та незаконного збагачення на мільярди.
 
Зазначимо, що 19 травня Луценко повідомив, що ГПУ підготувала подання до Верховної Ради щодо зняття недоторканності з трьох депутатів: Андрія Лозового (Радикальна партія) підозрюють у незаконному збагаченні та ухиленні від сплати податків, Геннадія Бобова («Відродження») — в ухиленні від сплати податків та декларуванні недостовірної інформації, Євгена Дейдея («Народний фронт») — у незаконному збагаченні. 
 
P.S. Учора прес-служба ГПУ повідомила, що подання на А. Лозового Генпрокурор повернув до Спеціалізованої  антикорупційної прокуратури на доопрацювання.