Зруйноване житло на Херсонщині: уряд виділив майже мільярд грн компенсації

12.04.2023
Зруйноване житло на Херсонщині: уряд виділив майже мільярд грн компенсації

Постраждалим виплатять гроші за пошкоджені будинки внаслідок теракту на Каховській ГЕС

Кабінет міністрів виділив понад 980 млн гривень, щоб виплатити компенсації за пошкоджені та зруйновані будинки на Херсонщині після теракту на Каховській ГЕС. Кошти нададуть із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив глава уряду Денис Шмигаль.

 

«На виконання доручення Президента Володимира Зеленського розробили механізм компенсацій за пошкоджені та зруйновані будинки. Компенсаційний механізм буде аналогічний до програми єВідновлення. Для здійснення цих виплат з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії прямо зараз виділяємо понад 980 млн гривень», - сказав він.

 

«Заявки на відшкодування треба буде подавати до органів місцевого самоврядування. "Людина обиратиме один із двох варіантів. Або придбати собі інше житло, або взяти гроші на самостійний ремонт чи відбудову власного будинку», - пояснив Шмигаль.

 

Відправною точкою для виплати людям допомоги, за словами прем’єра, буде реєстр постраждалих громад. До нього увійшло майже 200 населених пунктів з населенням 1,4 млн людей на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині.

 

Як повідомляла УМ, до ЄС звернулася Україна, щоб допомогли подолати наслідки руйнування Каховської ГЕС у Херсонській області.