Діти наближають перемогу. Вісім дитячих героїчних історій супротиву російським нападникам

14.06.2023
Діти наближають перемогу. Вісім дитячих героїчних історій супротиву російським нападникам

Богдан Печений із Бахмута зі службовим псом Патроном. (Фото МВС України.)

Удруге відбулася благодійна акція «Діти-герої». Її мета — відзначити юних українців, які виявили мужність, відвагу в небезпечних ситуаціях.

 

Лауреатами стали ті, хто постраждав від російської агресії, але продовжують усіма силами підтримувати Україну та наближати її перемогу.


На церемонії в Міністерстві внутрішніх справ нагородили вісьмох хлопчиків і дівчаток. І кожна історія — унікальна, спричиненими пу­­­­­тін­ською війною, болем і переживаннями та стійкістю неповнолітніх громадян України. Тож знайомимося.


Чемпіонка-гімнаст­ка з Чорноморська — Олександра Паскаль під час ворожого ракетного обстрілу втратила ногу. Дівчинка пройшла тривалу реабілітацію, після чого повернулась до тренувань із художньої гімнастики. Вона виступає з протезом та мріє виграти Олімпійське золото.


10-річний Нікіта Савічев із Сум і 12-річний полтавець Олександр Дем’яненко не побоялись пожежі й допомогли врятувати менших братів і сестер із вогняної пастки, поки до їхнього будинку поспішали рятувальники.


Юний художник із Білої Церкви Арсен Аджубей має аутизм, але, попри це, допомагає українському війську. Він малює картини та  продає їх разом із батьками. Усі кошти відправляють ЗСУ.


Семирічна Соломія Реут, чий тато в ЗСУ, в Дніпрі грає на сопілці й таким чином збирає гроші для потреб українських захисників, що відбивають російську агресію. Завдяки дівчинці вдалося закрити вже не один збір.


17-річний Валентин Чорний із Київщини на початку повномасштабного вторгнення приєднався до бійців Державної прикордонної служби. Він без вагань запропонував службовцям свою допомогу. Хлопець, який мріє стати військовим, з охоронцями кордону 168 днів-допомагав копати окопи та слідкувати за ситуацією навколо.


Ще серед нагоро­джених Костя Орєхов із Великої Димерки. На Київщині під час падіння хвоста ракети «Ураган» він вивів у безпечне місце дідуся та бабусю. Так їм вдалось врятуватися від завалу будинку.


Безстрашний і Богдан Печений із Бахмута. У 9-річного хлопця батьки загинули в центрі рідного міста через російський снаряд. Це сталось у жовтні 2022 року. Син не повірив у втрату й уночі на велосипеді помчав на місце трагедії.

 

Їхав під свистом куль в один із найнебезпечніших районів, як потім стало відомо, щоб попрощатися з вітчимом та вагітною мамою. Нині Богдан мріє стати захисником України.