«Це стало величезним шоком для всієї родини»: Кейт Міддлтон розповіла, що в неї діагностували рак

27.03.2024
«Це стало величезним шоком для всієї родини»: Кейт Міддлтон розповіла, що в неї діагностували рак

Про своє захворювання принцеса Уельська повідомила у відеозверненні (Фото з сату The Independent.)

Нещодавно 42-річна принцеса Уельська Кейт Міддлтон оголосила причину її відриву від публічного життя: їй діагностували рак після запланованої операції на черевній порожнині на початку цього року, і вона проходить те, що вона назвала «профілактичною» хіміотерапією. Про це пишуть в американському журналі Time.
 
У відеозверненні, опублікованому Кенсінгтонським палацом, принцеса Уельська подякувала громадськості за повідомлення про підтримку під час її відновлення.
 
Вона поділилась, що, хоча лікарі вважали її стан, який вимагав операції на черевній порожнині, не раковим, проте «аналізи після операції виявили рак». Кейт сказала, що все ще перебуває на початковій стадії лікування.
 
«Я почуваюся добре і з кожним днем стаю сильнішою», — сказала вона.
 
Представник Кенсінгтонського палацу сказав, що Кейт почала лікування наприкінці лютого, але додав, що вони не ділитимуться додатковою інформацією про стан її здоров’я.
 
Кейт розповіла, що ця новина стала великим шоком і що вони з принцом Вільямом робили все можливе, щоб опрацювати та контролювати новини приватно.
 
Оголошення сталося на тлі того, що тесть Кейт, король Карл III, також проходить курс лікування від невідомого типу раку. Згідно з заявою, опублікованою Букінгемським палацом 5 лютого, Його Величності «лікарі порадили відкласти публічні обов’язки», оскільки він дотримується «розкладу регулярних процедур».
 
Днями королева Камілла сказала, що Чарльз «поживає дуже добре», оскільки вона зустрілася з доброзичливцями під час королівського візиту до Белфаста. 
 
Король Чарльз «пишається Кетрін за її сміливість у тому, що вона говорила», кажучи, що їхнє спільне перебування в лікарні дозволило йому залишатися «в найтіснішому контакті зі своєю улюбленою невісткою протягом останніх тижнів», згідно з даними представника Букінгемського палацу.
 
У відео свого оголошення Кейт сказала, що зберігала мовчання з цього приводу частково для того, щоб мати можливість приватно пояснити діагноз трьом своїм дітям. 
 
«Мені знадобився час, щоб оговтатися після серйозної операції, щоб почати лікування, — сказала вона. — Але найголовніше, що нам знадобився час, аби правильно пояснити все Джорджу, Шарлотті та Луїсу і запевнити їх, що зі мною все буде добре».
 
Кенсінгтонський палац оголосив 17 січня, що принцеса перенесла «заплановану операцію на черевній порожнині» і, ймовірно, не братиме участі в будь-яких публічних заходах до Великодня, 31 березня. Востаннє Кейт бачили публічно на Різдво, коли вона відвідувала церковну службу з родиною.
 
Але протягом кількох тижнів після оголошення в британській пресі та в інтернеті виникли певні припущення, оскільки громадськість задавалася питанням, що стоїть за такою тривалою відсутністю.
 
10 березня Кейт опублікувала фотографію в соціальних мережах на честь Дня матері у Великій Британії, яка стала першою офіційною фотографією після операції в січні. Однак світлина була миттєво видалена після того, як інформаційні агентства встановили, що вона була підроблена.
 
Акаунти Кенсінгтонського палацу в соціальних мережах пізніше оприлюднили заяву, приписувану Кейт, у якій вона визнала, що редагувала фотографію, і вибачилася «за плутанину», спричинену нею.
 
Зовсім нещодавно, після того, як британський таблоїд The Sun опублікував відео, на якому, як стверджувалося, зображено принца Вільяма та принцесу Кейт на шопінгу 16 березня, користувачі соціальних мереж швидко висловили недовіру, що на відео була майбутня королева.
 
«Ми сподіваємося, що ви зрозумієте, що нам як сім’ї зараз потрібні час, простір і приватність, поки я завершу своє лікування», — додала принцеса Уельська у відеозверненні. — Моя робота завжди приносила мені глибоке відчуття радості, і я з нетерпінням чекаю на повернення. Але поки що мушу зосередитися на повному одужанні». 
 
Лада ОСА