ХРОНІКА

07.05.2005

Баскетбол

      У Запоріжжі відбулися перші два матчі фінальної серії (до трьох перемог) жіночого чемпіонату України. Як і очікувалося, беззаперечна лідерка першості — місцева «Козачка-ЗАлК» — обидва рази була значно переконливішою за київський ТІМ-СКУФ — 99:61 і 87:63. Третій поєдинок відбудеться у столиці 8 травня.

      Тим часом одеська «Біла акація» вдома програла першу зустріч серії за третє місце баскетболісткам дніпропетровського «Дніпра» — 56:72.

* * *

      Чоловіки. Суперліга. Турнір за 1—6-те місця: МБК «Одеса» — БК «Київ» — 91:96, «Хімік» — «Азовмаш» — 74:86, «Миколаїв» — «Сумихімпром» — 84:95. Турнір за 7—13-те місця: «Кривбасбаскет-Люкс» — «Дніпро» — 84:76, ВОЗКО — «Політехнік» — 86:82, «Пульсар» — «Будівельник» — 66:69.

* * *

      НБА. «Плей-оф». Чвертьфінали в конференціях. Схід: «Індіана» — «Бостон» — 89:92 ОТ (серія — 3:3). Захід: «Х'юстон» — «Даллас» — 101:83 (3:3).

Футбол

      Фінал Кубка України, у який вийшли «Динамо» й «Шахтар», стане історичним: його обслуговуватиме іноземна бригада арбітрів. Про це повідомляє газета «Команда» з посиланням на Комітет арбітрів ФФУ. Національність і прізвища рефері з'ясуються пізніше.

Кримінал

      Працівники МВС Грузії на підставі оперативної інформації виявили у високогірній Сванетії невідоме поховання. Як заявив журналістам міністр Вано Мерабішвілі, у могилі знайдено тіла восьми чоловік, деякі з вогнепальними пораненнями в голову, одне з тіл належить неповнолітньому. Неподалік поховання — будинок відомого у Сванетії кримінального авторитета Апрасідзе. За неофіційною інформацією, йдеться про заручників, за яких вимагали викуп, а один із загиблих — брат відомого грузинського футболіста Кахи Каладзе Леван, викрадений у 2002 році. Заперечити або підтвердити підозри має експертиза на ДНК.