ХРОНІКА

01.07.2005

Фехтування

      Українська шпажистка Яна Шемякіна виграла золоту медаль чемпіонату Європи з фехтування, що проходить у Будапешті. У другий день змагань юна львів'янка у фіналі виявилася сильнішою за господарку змагань Тот — 15:12. А на шляху до вирішальної дуелі бронзова призерка юніорської першості континенту здолала росіянку Сивкову, італійку Ансальдо (по 15:12), румунок Мачесану й Бачу (по 15:14) і одну з найсильніших шпажисток планети — німкеню Хайдеманн (15:14).

Футбол

      Донецький «Шахтар» придбав у турецького «Трабзонспора» за 3,75 млн. доларів захисника Сейхана Толга. Гравець збірної Туреччини (14 матчів) підписав з чемпіонами України 3-річний контракт, за цей час він має отримати 4 млн. доларів.

Шахи

      Цікава ситуація склалася за два тури до фінішу чоловічого чемпіонату Європи в Польщі. Лідер — українець Сергій Карякін — чорними фігурами поступився співвітчизнику Павлу Євльянову. Тепер обидва вони, а також львів'янин Василь Іванчук, котрий розійшовся миром ще з одним із лідерів — швейцарцем Міловим, мають по 8 очок. Крім українців, стільки ж пунктів набрали ще чотири гросмейстери.

Теніс

      У середу на Уїмблдоні відбулися чоловічі чвертьфінали. «Сіяні» вище гравці знову довели перевагу над менш рейтинговими претендентами. Австралієць Х'юїтт (3-й номер «посіву») у трьох сетах переграв іспанця Лопеса (26) — 7:5, 6:4, 7:6, швед Йоханссон (12) — аргентинця Налбандяна (18) — 7:6, 6:2, 6:2, швейцарець Федерер (1) — чилійця Гонсалеса (21) — 7:5, 6:2, 7:6. Найбільше попрацювати довелося американцю Роддіку (2), який здолав опір француза Гросжана (9) лише у п'яти партіях — 3:6, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3. У півфіналах сьогодні зустрінуться Федерер — Х'юїтт, Роддік — Йоханссон.

Баскетбол

      У кращій лізі планети — НБА — відбулася церемонія драфту новачків. Під першим номером клуб «Мілуокі бакс» вибрав австралійського центрового Ендрю Богута з університету Юти. Минулого сезону у студентській лізі він набрав у середньому 20,4 очка й зробив 12,2 підбора. Росіянин Ярослав Корольов з московського ЦСКА, переможець молодіжної Євроліги, під 12-м номером потрапив до «Лос-Анджелес кліпперз».