Біжи, Лілю, біжи

20.05.2006
Біжи, Лілю, біжи

Лілія Подкопаєва з друзями на старті марафону. (Фото УНІАН.)

      Позавчора в Донецьку стартував благодійний марафон у рамках акції «Хай завжди буду Я», в якому на різних етапах у 16 містах України візьмуть участь спортсмени, артисти, діячі. Зокрема на центральній площі шахтарської столиці можна було побачити відомого силача Дмитра Халаджі, чемпіона Європи з бодібілдингу Валерія Гречухова, балеруна Вадима Писарєва, людей різного віку — від 7 до 82 років. І, звичайно, поруч з учасниками стартового етапу супермарафону була організатор і керівник міжнародного благодійного фонду «Здоров'я поколінь», абсолютна олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики, Посол ООН з ВІЛ/СНІД в Україні Лілія Подкопаєва та представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в нашій країні Джеремі Хартлі. Кожне місто довідається номер спеціального банківського рахунку, на який усі бажаючі зможуть перераховувати гроші дітям, якi потребують допомоги. Учасники акції подолають загалом понад 2100 км і фінішують 1 червня в Одесі, де в день захисту дітей відбудеться благодійний концерт. Як розповіла кореспонденту «УМ» Лілія Подкопаєва, її приємно вразило, що не один з добре відомих артистів не вимагав гонорару за виступ на цьому концерті.

      За словами відомої спортсменки, вже багато людей відгукнулися на цю доброчинну акцію. На сьогоднішні понад сто компаній перерахували кошти, вже зібрано понад 200 тисяч гривень. Подкопаєва підкреслила, що навіть посольства Білорусі  та Азербайджану — країн, у яких безліч своїх проблем, — теж перерахували кошти дітям України.

      У день старту супермарафону Лілія відвідала центри боротьби зі СНІДом та материнства і в одному з них, здавши  кров, підкреслила, що бажає, аби такі центри, які відповідають усім європейським стандартам, були в усіх містах України. А її спортивна ініціатива в цьому допоможе.