«Портовики» вантажать «золото»

20.05.2006

      Золоті нагороди чемпіонату України серед чоловіків уперше виграли гандболісти «Портовика» (Південне). У фінальній серії до двох перемог команда з Одещини здолала «ЗТР» — флагмана українського гандболу й кількаразового чемпіона останніх років.

      Якщо в першому поєдинку серії, у Запоріжжі, сильнішим виявився «ЗТР» (28:20), то у Південному двічі перемагали підопічні Олега Сича.

«Портовик» — «ЗТР» — 26:20 (14:10)

      Найрезультативніші: Ладико (6), Купченко (5) — Шельменко (11), Онуфрієнко (6)

«Портовик» — «ЗТР» — 26:25 (13:13)

      Найрезультативніші: Ладико, Вірич (по 6), Купченко, Шкробанець (по 4) — Онуфрієнко (12), Нат (6)

      Серія — 2:1

      Як повідомляє газета «Спорт-арена», вирішальний м'яч за 30 секунд до кінця третього двобою закинув Віктор Ладико, а в атаці у відповідь Віталій Нат влучив у штангу. Слід зауважити, що наставник «ЗТР» В'ячеслав Дідушенко мав великі проблеми зі складом, адже перед вирішальним протистоянням травм зазнали одназу кілька гравців атакувального плану. А після програшу він подякував своїм хлопцям за гру з повною віддачею.

      Таким чином, «Портовик» став четвертим клубом, якому підкорялося національне «золото» (досі на першому місці фінішували СКА (Київ), «Шахтар-Академія» (Донецьк) і «Запоріжтрансформатор»). Можна сказати, нарешті винагороджена впертість південців, адже перед здобуттям нагород вищої проби вони двічі задовольнялися «бронзою» і тричі — «сріблом».