ХРОНІКА

24.05.2006
Теніс

      На кортах столичного спорткомплексу «Антей» триває Kiev Ladies Open — єдиний в Україні міжнародний жіночий турнір, який додає тенісисткам бали для міжнародного рейтингу. Призовий фонд цих змагань серії ITF — 10 тисяч доларів. У кваліфікаційному раунді взяли участь 64 спортсменки з України, Росії, Білорусі, Узбекистану, Італії, Словаччини, Азейбарджану, Бельгії, США та Англії. Як повідомляє сайт www.kievladiesopen.org.ua, відбіркове сито пройшли наші спiв- вітчизниці Олена Леончук, Дар'яна Козьміна, Катерина Єргіна, Вікторія Семироденко та Марія Рижова, росіянки Аліса Кагукіна, Марія Жаркова й Августа Цибишева. Першим номером посіву є українка Оксана Теплякова.

* * *

      Українка Олена Бондаренко завершила виступи на турнірі у Стамбулі з призовим фондом 200 тисяч доларів уже в першому колі. Позавчора наша перша ракетка поступилася Каталіні Кастано з Колумбії — 3:6, 3:6. Ще одна наша тенісистка, Юліана Федак, не подолала кваліфікацію.

Шахи

      В італійському Турині стартувала 37-ма шахова олімпіада. І жіноча, і чоловіча збірні України в першому турі зустрічалися з командами, складеними з незрячих шахістів. Чоловіки виграли свій матч iз рахунком 3:1, жінки — 2:1. Наступного ігрового дня наші гросмейстери обіграли Італію-2 — 3,5:0,5, а дівчата — нігерійок — 2,5:0,5.

      Формат змагань у Турині — швейцарська система, але, на відміну від попередніх змагань, кількість турів зменшено до 13. У чоловічих змаганнях заявлено 146 команд, у жінок — 108.

Вітрильний спорт

      На Всесвітніх вітрильних іграх, які завершилися в Австрії, представники України стали призерами в чотирьох видах змагань. Максим Оберемко здобув «золото» у класі RSX, у класі 49er Родіон Лука і Георгій Леончук посіли друге місце, поступившись тільки олімпійським чемпіонам, іспанцям Мартінесу і Фернандесу. У віндсерфінгу наша Ольга Маслівець була лише на очко гіршою від китаянки Чен. У класі «470» ветерани Руслана Таран і Олена Пахольчик отримали «бронзу».

Велоспорт

      На «Джиро д'Італія» 15-й етап позавчора закінчився масовим фінішем, на якому трохи попереду був італієць Бетіні. Такий самий час — 4:15.42 — показали близько сотні гонщиків (у тому числі наші Кривцов і Матвєєв), ще шістдесят відстали лише на 16 секунд (серед них і Густов та Гончар). У загальному заліку незмінним залишається лідерство Івана Бассо з Італії. Сергій Гончар відстає на 31 хв. 44 сек. і посідає 46-ту сходинку.

Хокей

      НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал Східної конференції (серія до 4 перемог): «Кароліна» — «Баффало» — 4:3 (Каберле, Уїтні — 2, Уїльямс — Ванек, Друрі, Руа; серія — 1:1).

Баскетбол

      НБА. Півфінали у конференціях. Захід: «Фінікс» — «Кліпперз» — 127:107 (Меріон (30) — Бренд (36), серія — 4:3), «Сан-Антоніо» — «Даллас» — 111:119 ОТ (Данкан (41) — Новіцьки (37); серія — 3:4). Звання кращої команди Заходу й путівку до великого фіналу розіграють «Фінікс санз» і «Даллас маверікс», де лідером німець Дірк Новіцьки.

Гандбол

      Жінки. Фінальні матчi єврокубкових турнірів. Ліга чемпіонів: «Виборг» (Данія) — «Крім» (Словенія) — 20:21 (перший матч — 24:22, у вирішальному матчі перемогу команди з Данії зафіксували українські арбітри Валентин Вакула й Олександр Людовик). Кубок ЄГФ: «Подравка» (Хорватія) — «Ференцварош» (Угорщина) — 32:33 (36:37). Кубок кубків. «Будучность» (Сербія і Чорногорія) — «Дйор» (Угорщина) — 26:23 (25:25).