ХРОНІКА

09.06.2006

Стрільба

      В італійському Мілані закінчився етап Кубка світу з кульової стрільби. В активі українців три срібні медалі. У стрільбі з гвинтівки на 50 метрів з трьох позицій друге місце зайняв Артур Айвазян, який вибив 1170 очок. «Золото» в китайця Ліу Дживея, який набрав на три очки більше за українця. У цьому ж виді стрільби, але в змаганні жінок українка Наталія Кальниш виборола срібло, поступившись лише Ванг Ченхуй iз Китаю. Українка програла переможниці також три очки. Айвазян і Кальниш здобули для України перші дві ліцензії на Олімпіаду-2008.

      Ще одну медаль для української команди в стрільбі з пістолета на 25 м завоював Роман Бондарук. Результат українця 585 очкiв. У німця Ральфа Шуманна, який виграв змагання - 587.

Теніс

      У чоловічих чвертьфіналах відкритого чемпіонату Франції виграли тенісисти з кращим номером «посіву». Федерер (1, Швейцарія) - Анчич (12, Хорватія) - 6:4, 6:3, 6:4; Налбандян (3, Аргентина) - Давиденко (6, Росія) - 6:3, 6:3, 2:6, 6:4; Надаль (2, Іспанія) - Джокович (Сербія) - 6:4, 6:4, відмова; Любичич (Хорватія) - Беннетто (Франція) - 6:2, 6:2, 6:3. У жінок несподівано «вилетіла» Венус Уїльямс (11, США), яка поступилася чешці Вайдісовій (16) - 7:6 (5), 1:6, 3:6. Інші фаворитки виступили вдало: Кузнецова (8, Росія) - Сафіна (14, Росія) - 7:6 (5), 6:0; Енін-Арден (5, Бельгія) - Гренефельд (13, Німеччина) - 7:5, 6:2; Клейстерс (2, Бельгія) - Хінгіс (12, Швейцарія) - 7:6 (5), 6:1.

      В юнацькому турнірі друге коло подолали українці Іван Сергеєв, який переміг австралійця Лемке - 6:1, 6:2, та Христина Антонійчук, яка здолала опір росіянки Євгенії Родіної: 6:1, 4:6, 6:0. Проте в поєдинках за вихід у чвертьфінал Сергеєв поступився словаку Андрію Мартину - 3:6, 6:3, 3:6, а Антонійчук - тайванці Юнь Янь Чань - 1:6, 5:7.

Дзюдо

      У Звенигороді (Росія) на командному чемпіонаті Європи серед ветеранів успішно виступили українці, які здобули «бронзу» у суперництві з 12 збірними. Честь української команди захищали донеччани Ігор Сусідка та Сергій Гринь, львів'янин Олександр Куспіш, кияни Ростислав Борисенко та Нугзар Месаблішвілі. Месаблішвілі до того ж найближчим часом виступить на чемпіонаті світу в Парижі.

Плавання

      Успішно виступили українські плавці на першому етапі міжнародних змагань Маре Нострум. Юрій Єгошин узяв «бронзу» на стометрівці вільним стилем. Олег Лисогор виграв заплив брасом на 50 м, а Сердінов був першим на стометрівці баттерфляєм. Крім того, Андрій Сердінов був другим на дистанції вдвічі коротшій.

Бокс

      Чемпіон світу IBF Володимир Кличко свій наступний поєдинок, ймовірно, проведе 11 листопада в нью-йоркському «Медісон Сквер Гарден» проти Джеймса Тоуні. Американець заявив, що йому надiйшла офіційна пропозиція провести цей бій. Джеймс відхилив пропозицію вийти в ринг проти Кличка за 1,5 млн. доларів, але відкритий для переговорів. Поки він вимагатиме більшого гонорару, за меншу суму на Володимира може вийти володар пояса WBO білорус Сергій Ляхович.