ХРОНІКА

10.10.2006

Фехтування

      Українська делегація завершила чемпіонат світу в італійському Турині з двома медалями у командних змаганнях. Слідом за «бронзою» шпажистів минулої п'ятниці срібними нагородами розжився наш квартет шаблістів у складі Володимира Лукашенка, Владислава Третяка, Дмитра Бойка й Олега Штурбабіна. Після перемог над збірними Канади, Німеччини й Росії у фіналі українці поступилися французам - 41:45.

Бокс

      Росіянин Микола Валуєв відстояв звання чемпіона світу в суперважкій категорії за версією WBA. У ніч на неділю він у Чикаго переміг технічним нокаутом в 11-му раунді посереднього американця Монті Барретта, хоча до сьомого раунду той переважав російського гіганта за ударами.

Гандбол

      У чоловічій Лізі чемпіонів «Портовик» із Південного програв і другий матч групового турніру. У Франції краща команда України поступилася «Монпельє» - 16:26, дозволивши воротареві господарів продемонструвати найвищий у цьому сезоні відсоток відбитих кидків - 57. В іншій зустрічі групи Н іспанський «Вальядолід» «розібрався» з австрійським «Брегенцом» (35:24).

      Донецький «Шахтар» став жертвою свого рішення провести обидва поєдинки Кубка ЄГФ проти естонського «Чоколейт бойз» у Таллінні. У суботу українці були розгромлені 31:19, а недільна гра завершилася нічиєю 32:32, внаслідок чого «Шахтар» вибув із боротьби.

      Порадував лише запорізький «ЗТР», який зумів подолати друге коло Кубка володарів кубків завдяки більшій кількості голів на виїзді. Поступившись у Польщі команді «Віве» з рахунком 28:33, хлопці В'ячеслава Дідушенка змогли виграти з потрібною різницею у рідних стінах - 23:18.

Баскетбол

      Чоловіки. Українська суперліга. 2-й тур. «Будівельник» - «Черкаські мавпи» - 84:95 (Євстратенко (20) - Ярутіс (21)), «Азовмаш» - «Пульсар» - 102:55 (Славен (16) - Дубнюк (14)), «Дніпро» - «Кривбас-баскет» - 96:68 (Кобзистий (17) - Корабльов (17)), «Львівська політехніка» - «Київ» - 63:96 (Лемік (15) - Дозет (19)), «Хімік» - «Одеса» - 96:80 (Корочкін, Джурич, Шубара (по 18) - Рибалко (17)), «Сумихімпром» - «Миколаїв» - 108:102 (І. Кривич (29) - Бойко, Ревзін (по 22)).

Теніс

      Невдало виступили на турнірі WTA «Кубок Кремля» у Москві українські дівчата. У другому колі кваліфікації зачохлили ракетки Олена й Катерина Бондаренки та Юліана Федак, а Марія Коритцева й Ольга Савчук зійшли з дистанції вже у першому раунді відбору (причому Оля програла своїй співвітчизниці й подрузі Олені Бондаренко). Натомість Сергій Стаховський і Орест Терещук виграли по два кваліфікаційні матчі.

Шахи

      Наближаючись до завершення матчу за звання абсолютного чемпіона світу, активніше почали грати Веселін Топалов і Володимир Крамник. У суботу в Елісті чемпіон ФІДЕ болгарин уперше вийшов уперед, але вже наступного дня «класичний» чемпіон із Росії використав перевагу білих фігур і виграв десяту партію. Сьогодні за рахунку 5:5 суперники зіграють передостанню партію.