Ваш вихід, «Кураж»!

10.10.2006

      Ідея зняти серіал спала на думку учасникам дитячої студії «Кураж», яка вже 6 років діє при Кіровоградському обласному телебаченні. Щороку передачі й фільми цієї студії отримують перемоги на всеукраїнських і міжнародних фестивалях і конкурсах дитячого кіно і телебачення.

      Дія серіалу «Ваш вихід» відбувається у театральному ліцеї. Дітям-глядачам близьке життя героїв фільму: амбіції і показуха, конфлікти з учителями і між учнями, улюбленці вчителів і хулігани, «тихоні» й «зірки» класу. А тут ще до школи збирається приїхати відомий режисер дитячих фільмів з Голлівуду! Акторів для свого наступного фільму він обиратиме саме з учнів ліцею...

      Дитячі ролі серіалу взяли на себе учасники студії «Кураж», дорослі - керівники студії та їхні знайомі. І лише одну роль - такої собі злюки-завучки - зіграла професійна актриса Олена Ворона.

      Відгуки про серіал (а його вже показують по місцевому каналу і відвезли на студії до Києва) різні. Але немає жодного, який би констатував режисерську та акторську недосконалість. Якість плівки, реквізитів - так. Але ж працювати над 5 серіями фільму Наталії Устименко (автору сценарію та головному оператору) i Володимиру Крутоусу (режисеру) довелося цілий рік у вихіднi, у тих школах, дирекція яких ішла назустріч «кіношникам». Зрозуміло, що і плівка, і реквізит, а тим більше робота трупи не оплачувалися.

      Більшість робіт студії «Кураж» оцінюють постфактум, після їх виходу в світ. Та й узагалі, сама студія працює на ентузіазмі її керівників - тих же Володимира Крутоуса і Наталії Устименко. І лише тепер, розповідає Наталія, з'явилися певні перспективи.

       І Кіровоградське телебачення, ймовiрно, вiдтепер готуватиме передачi студiї «Кураж» для всієї країни. Тобто замовником стане Національне телебачення.