Розумниця Бетті

10.10.2006
Розумниця Бетті

Дмитро зі своєю рятівницею.

      Стаффордширдські тер'єри стають героями газетних публікацій здебільшого з підзаголовками «Пес загриз людину». Одначе ці бійцівські собаки, яких часто звинувачують у надмірній агресії, бувають і надзвичайно відданими своїм господарям. Так, минулого тижня у селі Усівка Згурівського району на Київщині стаффорд Бетті врятувала двох людей.

      Як розповіла «УМ» Вікторія Рубан, начальник Центру пропаганди Головного управління МНС у Київській області, сталося ось що. Господарі Бетті о дев'ятій ранку «добре поснідали» за чаркою, після чого матір і сина зморив сон. Як пізніше розповів Дмитро, прокинувся він від стусанів у голову. Від чадного газу паморочилося у голові й звестися на ноги хлопець не міг. Устиг тільки вхопити Бетті за нашийник і втратив свідомість. Прийшов до тями на вулиці, куди вже почали збігатися сусіди. Собака самотужки витягнула хлопця з кімнати, охопленої вогнем. Односельці намагались відтягнути Дмитра подалі від вогню, але Бетті безперервно гавкала, вдивляючись у дим. Люди зрозуміли, що в будинку є ще хтось. І вже спільними зусиллями винесли з палаючої оселі Ніну Олегівну.

       Коли на місце пригоди прибули рятувальники, Бетті - сіра від попелу, з обпаленими вухами - не відходила від своїх хазяїв. Дмитру пощастило - у нього був лише шок, а його матір довелося госпіталізувати з опіками ніг. На щастя, жінці є куди повертатися - пожежники врятували житловий будинок, меблі й майно родини.