ХРОНІКА

12.10.2006

 

Шашки

      У Якутську розпочався матч за звання чемпіонки світу зі стоклітинкових шашок між росіянкою Тамарою Тансиккужиною й українкою Дариною Ткаченко. Перші дві партії, що відбулися у вівторок і середу, завершилися внічию.

Шахи

      Нічиєю на 66-му ході завершилася й 11-та партія об'єднавчого матчу за світову корону між росіянином Крамником і болгарином Топаловим. Тож наразі зберігається рівновага - 5,5:5,5. Остання партія, в якій білими гратиме «класичний» чемпіон Крамник, відбудеться сьогодні.

Футбол

      Відбулося жеребкування 1/8 фіналу Кубка України. 25 жовтня зустрінуться: «Борисфен» - «Шахтар», «Харків» - «Динамо», «Кривбас» - «Іллічівець», «Львів» - «Металіст», «Титан» - «Дніпро» (Д), «Кримтеплиця» - «Таврія», «Севастополь» - «Металург» (Д), «Сталь» (Ддз) - «Сталь» (А).

* * *

      Відбірковий турнір чемпіонату світу 2007 р. жіноча команда України завершила на почесному другому місці в групі. Єдину путівку до Китаю здобула іменита збірна Норвегії, законодавиця мод у жіночому футболі, а українки зуміли випередити команди Італії, Сербії і Греції.

* * *

      Контрольний матч: «Шахтар» - «Іллічівець» - 3:2 (Брандао, 37; Фернандіньйо, 60; Матузалем, 68 - Левіга, 17; Бабич, 66).

* * *

      У товариському матчі в шведському Стокгольмі збірна Бразилії переграла команду Еквадору - 2:1 (Фред, 44; Кака, 74 - Бор'я, 23; вилучення: Валенсія, 29 («Е»)). Півзахисник «Шахтаря» Елано у складі «пентакампеонів» був замінений на останній хвилині зустрічі.

* * *

      УЄФА оголосила імена талісманів континентальної першості, яка за два роки відбудеться на полях Австрії й Швейцарії. Найбільше голосів вболівальників (36 відсотків) було віддано варіанту Трікс і Флікс.

Бокс

      15 жовтня в Баку розпочнеться розіграш Кубка світу, в якому беруть участь вісім кращих команд планети. Готуючись до виступу в азербайджанській столиці, збірна України провела товариський матч у Сімферополі із суперникам із Кореї. Перемога була на боці господарів - 8:3.

Баскетбол

      У Кельні відбулися півфінали турніру за участю команд НБА і Європи: ЦСКА (М, Росія) - «Маккабі» (Т-А, Ізраїль) - 90:81, «Філадельфія» - «Фінікс» - 103:100.

Влада і спорт

      На черговому засіданні комісії Київської міської державної адміністрації з бюджету з соціально-економічного розвитку було підтверджено рішення про припинення з 1 січня 2007 року фінансування футбольного клубу «Арсенал», гандбольного «Спартака» й хокейного «Сокола».