Бурлескно-травестійний детектив

12.10.2006

      В американському місті Сірак'юз (штат Нью-Йорк) місцева поліція замислила хитромудру операцію з викорінення вуличної злочинності. За задумом, поліцейський агент у цивільному, виступаючи в ролі «живця», повинен був «зняти» на вулиці повію, зібрати неспростовні докази її незаконної діяльності й спровадити в дільницю. Але не так сталося: у вирішальний момент «живця» ледь не пограбувала повія, яка представилася при цьому... співробітницею поліції!

      Спочатку все йшло за планом: агент Х. серед ночі повільно їхав найбільш «злачною» вулицею, і, коли йому помахала жриця кохання, він узяв її до себе в авто. Сторони домовилися про ціну швидкого сексу на безлюдному паркінгу і вже під'їхали до місця, де їх ніхто не бачив. Коли агент Х. заглушив двигун, шльондра спитала: «Слухай, любасе, а ти, часом, не коп?» Той, звісно, заперечив. І тут дівка спритно клацнула на його зап'ястках наручниками, вигукнувши: «От і добре! Бо насправді це я з поліції!». Після цього дістала портативну рацію і скомандувала: «Ну все, детективе, цього можна забирати!».

      Повія (як виявилося згодом - 31-річна Ліза Грін), звісно, блефувала. Таким чином вона разом із напарницею, котра сиділа в кущах, грабувала довірливих «клієнтів». Ті думали, що дiвчина справді працює в поліції, і, аби їхні нічні походеньки не набули розголосу, майже добровільно віддавали «аферисткам легкої поведінки» гроші та інші цінності. Тим паче що в нападниць була зброя.

      Як інформує сайт «Делфі», агента Х. - справжнього поліцейського - врятувало те, що його колеги прослуховували весь цей процес у радіоефірі і вчасно прийшли на допомогу. Відтак бандитки перебувають за гратами, а копи «розробляють» їх на предмет аналогічних випадків пограбувань.

      Лізі Грін та її напарниці, 20-річній Елен Ірвін, висунули обвинувачення у правопорушеннях першого й п'ятого ступенів тяжкості за «переодягання зі злочинною метою» і «нелегальну проституцію». Хоча останнє довести буде непросто. Адже до «справи» агент Х. із вигадливою повією так і не перейшов.