Фільми на продаж. Торг недоречний

12.10.2006
Фільми на продаж. Торг недоречний

Українська прем’єра відомого мультика «Сезон полювання» відбудеться на «Кіноринку «Молодість».

      Якщо фестиваль «Молодість» є такою собі естетською подією, де запалюють нові зірки і визначаються із кіноперспективами на майбутнє, то «Кіноринок «Молодість», що вдруге пройде у рамках форуму, має чітко виражену прикладну функцію. Адже численні презентації, що відбуватимуться, мають трансформуватися у цілком конкретні угоди, а потім - і в план просування того чи іншого фільму на ринку. Також саме тут свої нагальні проблеми планують вирішити правовласники фільмів, дистриб'ютори, власники кінокомпаній та кінотеатрів, які вже запаслися новими записничками для нових корисних контактів та замовили додатковий наклад візиток.

      Прогнозовано представницькою на «Кіноринку «Молодість» виглядає делегація з Росії. На відкриття «Кіноринку...» обіцяли приїхати актори Віталій Єгоров (Мілко із серіалу про Катю Пушкарьову) та Михайло Єфремов, який в Україні буває досить часто, промоутуючи свої нові кінороботи. Цього разу він також приїде не з порожніми руками - 25 жовтня відбудеться представлення картини за участю Єфремова та Єгорова «Повертається чоловік із відрядження» (режисер - Іван Войтюк), це перший цифровий фільм від компанії «Даксі фільм».

      Українського кіно на «Кіноринку...», що приємно, буде також достатньо. Так свою нову роботу - картину «Ім'я» з Богданом Ступкою і Тамарою Яценко у головних ролях - презентуватиме режисер Алла Яковлєва. Олександр Кирієнко (режисер «Помаранчевого неба») покаже свою свіженьку стрічку «Моя мама Інді», в якій знялися зірки російського кіно Олександр Домогаров та його тезка Балуєв. Канал «Студія «1+1» привідкриє завісу над своїм новим кінопректом - фільмом «Діви ночі», який за відомим романом Юрія Винничука знімає Олег Фіалко. Студія імені Довженка запрошує на презентацію кінофільму «Запорожець за Дунаєм», в якому, як відомо, відмовилася зніматися Оксана Білозір. «Диригував» сучасною екранізацією твору Гулака-Артемовського режисер Микола Засєєв-Руденко. Роль Карася у цьому фільмі, який глядачі побачать у новорічну ніч на одному з каналів, мав виконувати видатний український бас Микола Шопша, але співак раптово помер, встигнувши відзнятися лише в перших епізодах. Тож в образі цього хрестоматійного красеня зустрічайте Богдана Бенюка, в інших ролях - Володимир Гришко, Марія Стеф'юк та інші.

      Також під час «Кіноринку...», що триватиме з 25 по 28 жовтня, свій з'їзд проведуть кінопродюсери України - у цьому зібранні візьмуть участь їхні колеги з Франції, Німеччини, Польщі, Чехії, Словаччини. Відбудеться кілька семінарів для фахівців - «Розвиток можливостей кіновиробництва...», «Реклама в кінотеатрах», «Нові можливості пост-продакшн у кіновиробництві» тощо. А що стосується прем'єр, які незабаром вийдуть у прокат, то про них в оргкомітеті «Кіноринку «Молодість» також не забули. 26 жовтня в кінотеатрі «Київська Русь», де працюватиме «Кіноринок...», відбудеться прем'єра мультфільму «Сезон Полювання». Цей мультик кінокомпанії Sony Pictures у США вийшов наприкінці вересня і лише за кілька вікендів зібрав близько 25 мільйонів «зелених», очоливши хіт-парад найкасовіших фільмів.