Налітай — подешевшало

15.11.2006
Налітай — подешевшало

Футболісти «Арсеналу» очікують на вирішення своєї долі. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Про скрутне становище, заручником якого стала київська футбольна команда «Арсенал», писано вже чимало. Як відомо, столична мерія відмовилася продовжити фінансування клубу й виставила 80 відсотків акцій, що їй належать у статутному фонді «канонірів», на аукціон. Але «торги», заплановані Головним управлінням комунальної власності столичної міськдержадміністрації на вчора, не відбулися. Причина банальна: ніхто не виявив бажання заволодіти клубом і не подав заявки.

      Стартова ціна ФК «Арсенал-Київ» на аукціоні планувалася на «смішній» позначці — 1,1 млн. гривень, але навіть «шара» не привернула увагу бізнесменів з амбіціями олігархів (бо що ж то за олігарх без власної футбольної команди?). Відлякує потенційних власників відсутність у «канонірів» власної бази, а також борги, які, за різними даними, становлять 17—20 млн. гривень.

      Наразі у цій справі оголошено перерву на два тижні, після чого аукціон спробують провести ще раз. «Арсенал» продаватимуть вже на третину дешевше — за 700—750 тисяч. Якщо ж бажаючих знову не виявиться, то, швидше за все, одна з кращих команд нинішнього сезону припинить своє існування.

      Рятуйте «Арсенал», багатії!