ХРОНІКА

15.11.2006
Шахи

      Українець Руслан Пономарьов i далi залишається одним із лідерів «Меморіалу Михайла Таля» — супертурніру ХХ категорії, що триває в Москві. Останні три партії чемпіон світу 2002 року завершив унічию з азербайджанцем Мамедьяровим й іспанцем Шировим — чорними фігурами, а з росіянином Свідлером — білими.

      Після шести турів Пономарьов із чотирма очками в активі ділить перше місце з вірменом Ароняном й угорцем Леко. Гросмейстерам залишилося зіграти ще по три партії.

Футбол

      Донецька федерація футболу ініціюватиме відставку Григорія Суркіса з посади президента ФФУ. Про це заявив журналістам голова донецької обласної федерації, віце-президент «Шахтаря» Борис Колесников. «Ганьба українського футболу полягає в Григорії Суркісі, який біжить із двома шубами за іспанським суддею, і на лобі в нього тавро «корупція», — цитує нардепа від «Регіонів» Колесникова сайт «Українська правда». Задля відставки Суркіса, за словами донеччанина, вони скликатимуть дострокову конференцію Федерації футболу України, але «якщо не вдасться — будемо чекати планової конференції, яка відбудеться через два роки». Колесников наголошує, що головна проблема ФФУ з Григорієм Суркісом — упереджене суддівство. На заміну Суркісу донеччани пропонуватимуть «незалежного фахівця, бажано з Києва, з числа відомих футболістів».

Лижі

      Чудову форму демонструє Валентина Шевченко на старті сезону. У перших двох змаганнях під егідою Міжнародної федерації лижного спорту броварчанка посідала перше й друге місця на дистанціях 5 км класичним і вільним стилем. Щоправда, у цих стартах не брали участь російські лижниці, які ще перебували на підготовчих зборах. А на останньому так званому контрольному тренуванні у фінському Муоніо в гонці на 10 км «класикою» Шевченко фінішувала третьою, пропустивши вперед чешку Нойманову й естонку Шмигун.

Спортивна гімнастика

      Добре себе проявили українці на турнірі серії гран-прі у Глазго. Дарина Згоба з Івано-Франківська двічі ставала другою — у вправах на брусах і на колоді. Також «срібним» виявився виступ Олександра Воробйова на кільцях. А от Ольга Щербатих у вільних вправах до п'єдесталу трохи не дотягнула — четверте місце.

Хокей

      У понеділковому матчі в НХЛ «Кароліна» була розбита на власному майданчику «клинками» з Баффало — 4:7. Киянин Антон Бабчук відіграв за господарів 21 хвилину, зробив один кидок у площину воріт Мартіна Бірона й напрацював на коефіцієнт корисності «-1».