Запаскуджений Голлівуд

01.08.2007

      Загальновідомо, що голуби є проблемою для будь-якого міста. Ці «птахи миру» своїм послідом «атакують» будинки, вулиці, пам'ятники і взагалі все-все. І якщо в якомусь Задрипанську на це можна не особливо зважати, то для великих культурних центрів боротьба з голубами — одне з найважливіших завдань. Що вже казати про Голлівуд, де зосереджено вершки зіркового світу. Ну якій знаменитості сподобається, коли голуби запаскудять, скажімо, салон дорогого кабріолета? Тож місцева влада «фабрики мрій» вирішила: слід вжити заходів щодо обмеження народжуваності цих птахів, котрі тут аж надто розплодилися.

      Як повідомляє Бі-Бі-Сі, для цього голлівудських голубів годуватимуть контрацептивами — до корму підмішуватимуть спеціальний препарат «Ово-контрол». Він значно дієвіший та гуманніший, ніж подекуди застосовувані досі електричні дроти і бджолина отрута, бо не вбиває голубів, а сприяє скороченню їхньої популяції.

      Результат, звісно, прийде не одразу. Але фахівці переконані, що вже через п'ять років кількість голубів у Голлівуді зменшиться удвічі. Відповідно, удвічі поменшає і їхнього посліду.