Кліматичні «гойдалки»: в Україні відбувається перебудова погодних умов

11:10, 22.10.2023
Кліматичні «гойдалки»: в Україні відбувається перебудова погодних умов

Цього року в Україні фіксували чимало температурних рекордів.

В Україні упродовж останніх років погода значно змінилася. Наприклад, стало менше опадів. А в цьому році відбувається перебудова погодних умов.

 

Як інформує УМ, про це розповіла ЗМІ завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

 

"Що снігу випадає менше взимку, що дощів влітку. Раніше скрізь їх було більше. Серпень був практично без опадів, вересень теж був сухим", – зазначила вона.

 

Цьогоріч в Україні фіксували чимало температурних рекордів.

 

Метеорологиня підкреслила, що цього року сталася перебудова погодних умов. "Зазвичай до цього року всі квітні були з дефіцитом дощів, їх практично не було. А цього року квітень взяв на себе роль травня, адже зазвичай у травні випадає стільки дощів. Водночас травень був зовсім без опадів. Але це питання ще необхідно вивчати – чи пов'язано це з перебудовою майбутнього клімату, або йдеться про брикання погоди", – зазначила Мартазінова.

 

Нагадаємо, синоптикиня Наталка Діденко вразила прогнозом до кінця тижня – будуть сніг і заморозки. Через додаткове похолодання 21 жовтня на заході та півночі України ймовірний мокрий сніг.

 

Як повідомляла УМ, Невтішні прогнози: до 2100 року півпланети увійде в нові кліматичні зони.