Зеленський на Netflix: історія холодної війни в новому серіалі

13:23, 24.02.2024
Зеленський на Netflix: історія холодної війни в новому  серіалі

В кожному епізоді фільму розглядатиметься сучасна війна між росією та Україною. (netflix.com)

Стрімінговий сервіс Netflix зняв серіал “Переломний момент: Бомба і холодна війна”. Прем’єра відбудеться 12 березня.

 

Дев’ятисерійний документальний серіал режисера Брайана Кнаппенбергера розповість історію холодної війни, створення і розповсюдження атомної бомби, розпад СРСР, прихід влади Путіна та його війну проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на сайті сервісу Netflix.

 

“Глобальні наслідки холодної війни продовжують впливати на сучасний геополітичний ландшафт і донині. Але буває важко зрозуміти, як боротьба за ідеологічне домінування середини 20-го століття продовжує втягувати незліченну кількість країн у безперервні заворушення”, - йдеться у описі серіалу.

 

Також зазначається, що хоча холодна війна закінчилася в 1991 році, відносини між Сполученими Штатами та Росією залишаються напруженими.

 

У серіалі використано понад 100 інтерв’ю з різними світовими лідерами, зокрема там з'являться президент України Володимир Зеленський, та прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, а також історики й звичайні люди, чиє життя кардинально змінили події холодної війни.

 

Зазначається, що в кожному епізоді фільму розглядатиметься сучасна війна між Росією та Україною як приклад того, як історія, що вивчається, безпосередньо пов'язана з подіями сьогодення.

 

“Майже кожна частина війни в Україні є відлунням холодної війни”, - сказав Кнаппенбергер.

 

Як повідомляла "УМ", документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" українського  режисера Мстислава Чернова отримала нагороду Гільдії режисерів Америки (DGA Awards).