Зрадниці Повалій і Лорак не мають права на державні відзнаки – Мінкульт

12:37, 22.03.2024
Зрадниці Повалій і Лорак не мають права на державні відзнаки – Мінкульт

Повалій і Лорак прославляють так звану «великую россию» (Коллаж: hromadske)

Виконувач обовʼязків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв переконаний, що колишні українські артистки Таїсія Повалій та Ані Лорак, які перебралися в росію, не мають права носити державні відзнаки.

 

Вони не повернулися на Батьківщину з початком повномасштабного вторгнення, а нещодавно ще й стали громадянками рф.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Карандєєв сказав у коментарі hromadske у п’ятницю.

 

«Однозначно, ці люди — зрадники та колаборанти. Вони абсолютно свідомо, ще до повномасштабного вторгнення, стали на бік ворога і прийняли позицію, яка шкодить інтересам нашої країни», — зазначив очільник Мінкульту.

 

За його словами, Повалій і Лорак на своїх концертах, у своїх музичних творах, в інтерв’ю та на своїх сторінках у соцмережах прославляють так звану «великую россию», путіна та виправдовують війну росії проти України. Тож вони «є повноцінним, дієвим механізмом пропагандистської машини кремля, проти якої ми роками боремося».

 

На думку Карандєєва, зрадники та колаборанти не мають права носити високі державні відзнаки як знак уваги та вдячності держави за особистий внесок у розвиток в будь-якій галузі.

 

Це, зокрема, стосується і звань народного або заслуженого артиста України, які присуджують митцям, які роблять вагомі внески у розвиток і популяризацію української культури, уточнив урядовець.

 

Нагадаємо, СБУ зібрала доказову базу на співачку та ексдепутатку Таїсію Повалій, яка виправдовує агресивну війну рф проти України.

 

Як повідомляла "УМ", рік тому Ані Лорак виявилася не потрібною ні в росії, ні тим паче в Україні.