Допомога Україні від Німеччини у 2024 році зросте вдвічі

13:28, 11.12.2023
Допомога Україні від Німеччини у 2024 році зросте вдвічі

Німеччина не збирається залишати Україну сам на сам з російськими варварами. (Фото з відкритих джерел)

Наступного року Німеччина збільшить у двічі військову допомогу Україні.

 

Як інформує УМ, про це 11 грудня підтвердила державна міністерка у справах Європи ФРН Анна Люрманн перед початком зустрічі голів МЗС країн ЄС у Брюсселі в понеділок.

 

«Федеральна Республіка Німеччина збільшить наступного року вдвічі військову підтримку України - з 4 млрд євро до 8 млрд», - заявила заступниця глави МЗС.

 

Вона нагадала, що нинішній тиждень також є вирішальним, адже партнери хочуть відкрити переговори щодо членства України в ЄС. Позиція ФРН тут є дуже чіткою, зазначила Люрманн і додала, що «26 членів ЄС дуже згуртовані в тому, що хочуть початку таких переговорів», та висловила сподівання, що так і станеться попри позицію Угорщини.

 

Дипломатка запевнила загалом, що Німеччина продовжує міцно стояти на боці України.

 

Держсекретар також зупинилась на позиції Берліна щодо близькосхідного конфлікту, яка полягає в трьох моментах: терор ХАМАС має припинитися, і Ізраїль повинен мати можливість жити в безпеці; гуманітарна ситуація в Газі має поліпшитися, і тут відповідальність лежить саме на Ізраїлі; для завершення конфлікту потрібне політичне рішення на основі принципу існування двох держав, отже не повинно дійти до будування нових поселень на окупованих територіях.

 

Очільниця німецької дипломатії Анналена Бербок наразі перебуває в Дубаї на Всесвітній кліматичній конференції.

 

Міністри закордонних справ країн ЄС у понеділок обговорюють у Брюсселі продовження підтримки України у війні проти росії. Це їх остання зустріч цього року.

 

Як повідомляла УМ, Великокаліберні боєприпаси, БпЛА, вантажівки: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні.