Міністр Секерський та польські фермери домовились про припинення блокади кордону

20:56, 06.01.2024
Міністр Секерський та польські фермери домовились про припинення блокади кордону

Корок з фур поблизу пункту перетину кордону з Україною в Медиці. (Фото з відкритих джерел)

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський таки приїхав до міста Жешув, де від імені уряду Тука підписав разом із представниками руху «Ошукане село» угоду щодо припинення блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці.

 

Як інформує Україна молода, про угоду повідомила журналістам підкарпатська воєвода Тереза ​​Кубас-Гул, передає Polsat News у суботу ввечері.

 

«У суботу міністр сільського господарства та розвитку сільських територій Чеслав Секерський разом із підкарпатським воєводою Терезою Кубас-Хул зустрілися з фермерами "Ошуканого села", які протестували на прикордонному переході в Медиці. Після 17:20 за варшавським часом – Ред.) на пресбрифінгу Кубас-Хул оголосила угоду", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що пан Секерський пообіцяв виконати всі вимоги фермерів, серед них:

 

активація субсидій на кукурудзу у розмірі 1 млн. злотих, збільшення кредитування за ліквідними кредитами на 2,5 млрд. злотих та збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

 

"З підписанням угоди акція протесту на прикордонному переході в Медиці припиняється на період, необхідний для проведення юридичних та інформаційних змін та на час, необхідний для впровадження додаткових змін", - цитує Polsat News текст погодження.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні стало відомо, що уряд Туска домовляється з фермерами про розблокування кордону

 

Фермери з "Ошуканого села" почали блокувати перехід у Медиці з 23 листопада цього року. 24 грудня вони заявили, що призупинять свою акцію протесту до початку січня. Вже 4 січня вони відновили блокаду.