Київрада виділила 500 млн грн на придбання дронів для військових

17:09, 18.01.2024
Київрада виділила 500 млн грн на придбання дронів для військових

Депутати Київради під час голосування. (kmr.gov.ua)

Київська міська рада виділила 500 мільйонів гривень на придбання БПЛА для військових та передбачила надання одноразової адресної матеріальної допомоги киянам, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації чи за контрактом.

 

Як інформує Україна молода, за це рішення проголосувала більшість депутатів, повідомляє сайт Київради у четвер.

 

Мер столиці Віталій Кличко закликав на початку засідання ухвалити рішення та внести зміни до програми "Захисник Києва", щоб виділити через неї наразі 500 мільйонів гривень на закупівлю дронів, які передадуть військовим підрозділам.

 

Він нагадав, що за різними програмами зі столичного бюджету минулого року виділили на допомогу силам безпеки та оборони майже 7 млрд грн.

 

"Із цих 7 мільярдів майже 1 мільярд пішов на закупівлю військовими дронів різних типів. А також місто виділило кошти та закупило, за зверненням військових, засоби радіоелектронної боротьби. Які сьогодні ефективно захищають Київ", – додав Кличко.

 

Мер Києва зазначив, що столиця також виплачувала матеріальну допомогу киянам-захисникам та їхнім сім’ям і виділяла кошти на придбання квартир для Захисників і їхніх родин.

 

"Ухвалюючи бюджет столиці на цей рік, на допомогу Збройним Силам ми попередньо передбачили 1,2 мільярда гривень. Але ми продовжимо, як і минулого року, шукати можливості, щоб додавати більше коштів", – пообіцяв Кличко.

 

Тоді як секретар Київради Володимир Бондаренко додав:  «Місто завжди відкликається на запити військовослужбовців та шукає всі можливі шляхи задля допомоги.

 

Також виникла необхідність уточнення порядку надання одноразової адресної матеріальної допомоги військовозобов'язаним, а саме врахування інтересів осіб, які були призвані на військову службу за контрактом».

 

Як повідомляла «УМ», з обласного бюджету Черкащини виділили 14 млн грн на допомогу ЗСУ.