Укроборонпром виготовлятиме стрілецьку зброю за стандартами НАТО

11:27, 23.02.2024
Укроборонпром виготовлятиме стрілецьку зброю за стандартами НАТО

CZ BREN 2 використовують військові формування та правоохоронні органи по всьому світу. (Фото:Телеграм УкрОборонПром)

Ліцензію від Česká zbrojovka a.s. на виготовлення стрілецької зброї отримає компанія «Українська оборонна промисловість» (УОП).

 

Як інформує УМ, про це 23 лютого повідомила пресслужба УОП у Телеграмі.

 

«Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» уклало угоду про наміри з чеською компанією Česká zbrojovka a.s., дочірньою компанією Colt CZ Group SE, підписавши договір про передачу ліцензії. Це дасть змогу виготовляти гвинтівки стандарту НАТО, зокрема модель CZ BREN 2, в Україні та оснастити ЗСУ перевіреною, високоякісною стандартною вогнепальною зброєю, яка посилить їхні оперативні можливості», - йдеться в повідомленні.

 

Наголошується, що проєкт передачі технологій виробництва CZ BREN 2 був представлений як ключова ініціатива на Першому міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC 1) у Києві наприкінці вересня 2023 року.

 

За словами генерального директора Česká zbrojovka Яна Заїця, зазначена угода є прямим наслідком успішного застосування чеської гвинтівки Збройними силами України на полі бою.

 

CZ BREN 2 використовують військові формування та правоохоронні органи по всьому світу, наприклад, армія Чеської Республіки, Збройні сили України, Оперативна група французької національної жандармерії (GIGN), португальська армія, польська прикордонна служба, румунська жандармерія тощо.

 

Генеральний директор УОП Герман Сметанін підкреслив, що передача технологій від країн-членів НАТО є ключовим моментом для компанії, зумовленим успішним міжнародним партнерством та реформою ОПК.

 

Додамо, що УОП підписало меморандум про співпрацю з провідною компанією з розробки та виробництва ракетних систем MBDA Deutschland.

 

Як повідомляла УМ, Зброї власного виробництва стало втричі більше.