Посол ФРН Єгер відвідав прифронтове Запоріжжя і закликав посилити ППО

12:10, 12.04.2024
Посол ФРН Єгер відвідав прифронтове Запоріжжя і закликав посилити ППО

Мартін Єгер та Іван Федоров на об'єкті відбудови у Запоріжжі. (twitter.com/MJaegerT)

Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер відвідав прифронтове Запоріжжя, яке постійно перебуває під обстрілами, де дійшов висновку, що робота з відновлення знищеного та пошкодженого росіянами "ризикує бути марною" без посилення протиповітряної оборони.

 

Як інформує Україна молода, про підсумки свого візиту до обласного центру Мартін Єгер написав у соцмережах.

 

«Я відвідав Запоріжжя на Дніпрі. Тут щодня відбуваються обстріли. Область на 70% окупована росією, тут проходить лінія фронту. За лінією фронту росія здійснює жорстокий окупаційний режим. Там панує насильство та несправедливість», - наголосив німецький дипломат.

 

Пан Єгер підкреслив, що Німеччина надає підтримку Україні, а німецька зброя допомагає тримати фронт. Посол нагадав, що його країна допомагає Запоріжжю, надаючи медичну допомогу, генератори, беручи участь у реконструкції.

 

 

«Ми постачаємо те, в чому є потреба. Потрібно більше! Російські збройні сили бомбардують житлові квартали та об'єкти цивільної інфраструктури. Останній раз - сьогодні вночі. Я на власні очі побачив руйнування. Відновлення потребує часу та сил. Без покращення протиповітряної оборони ця робота загрожує бути марною», - акцентував посол ФРН.

 

Єгер пообіцяв поглиблювати співпрацю із Запоріжжям, адже місто потребує німецької підтримки: "Запорізька область є частиною України. В таких місцях, як Запоріжжя, вирішується, чи зможе Україна захистити свою незалежність... Німеччина вже давно допомагає в Запоріжжі. Ми тісно співпрацюємо з губернатором Іваном Федоровим та місцевими представниками". 

 

 

Як повідомляла «УМ», заступник генсека ООН Мирослав Єнча вважає, що ескалація війни в Україні є "прямою загрозою регіональній стабільності та міжнародній безпеці".

 

Нагадаємо, російський диктатор путін бідкається, що нібито рф була змушена завдати ударів по українських енергетичних об’єктах у відповідь на атаки Києва по російських цілях – переважно НПЗ.