Лауреати премії Лева Ревуцького: названо молодих композиторів-переможців

11:54, 31.01.2024
Лауреати премії Лева Ревуцького: названо молодих композиторів-переможців

Оголошено претендентів на Премію імені Лева Ревуцького.

Лавреатів премії композиторів імені Лева Ревуцького 30 січня оголосило.Державне агенство з питань мистецтв.  Цьогорічними переможцями стали Юрій Пікуш та Роман Фотуйма.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Держмистецтв.

 

Голосування проходило у відкритому форматі, тому комітет з присудження премії обрав кандидатів з більшою кількістю голосів у двох номінаціях.

 

Юрій Пікуш здобув перемогу в номінації "Композиторська творчість" за твори: "Концерт для скрипки та оркестру"; "Protean" для флейти, гобоя, кларнета, фагота, арфи та фортепіано; "Be a Cycle" для флейти, скрипки, контрабаса та фортепіано.

 

Роман Фотуйма переміг у номінації "Концертно-виконавське мистецтво" за концертні програми: "Перетинаючи темряву: сучасна українська камерна музика для саксофона і фортепіано", "Sounds of Ukraine and America", "UNA VOCE: українська музика для саксофонів соло".

 

У 2023 році лауреатками премії оголосили Ренату Сокачик та Наталію Кожушко-Максимів.

 

Премія імені Лева Ревуцького – державна премія, яку присуджують щороку молодим композиторам і виконавцям (молодшим від 35 років)  у сферах композиторської творчості та концертно-виконавського мистецтва.

 

Як зазначили в Держмистецтв, на здобуття премії автори висувають завершені музичні твори та композиторські програми. Вони мають бути створені протягом останніх трьох років. Сума премії складає 20 тисяч гривень.

 

Як повідомляла УМ, українські композитори Ганна Корсунь та Максим Шалигін стали хедлайнерами фестивалю в Нідерландах.