Сергій Курченко хоче «віджати» у бойовиків українські підприємства для Януковича

18:15, 01.03.2017
Сергій Курченко хоче «віджати» у бойовиків українські підприємства для Януковича

Сергій Курченко вже визначив підприємства, прибуток від яких передаватиме Януковичу.

Младолігарх Сергій Курченко бажає забрати у ватажків ДНР українські підприємства, загарбані ними в середу. Відповідне рішення на користь мільйонера-втікача, який є представником так званої «сім’ї» Януковича, ухвалюватимуть загарбники у Москві в четвер.

 

Це засвідчує телефонна розмова ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченка із громадянином Росії (можливим куратором терориста), перехоплені і оприлюднена СБУ в середу.

 

Так, Захарченко обурюється наміром Москви передати найпотужніші п’ять підприємств Курченко, тоді як терористам лишать тільки неприбуткові стадіони, готелі тощо.

 

«Це виходить, що ми для Курченка забираємо зараз підприємства?!», - ображено цікавиться терорист.

 

Йдеться зокрема про Харцизький трубний завод, Єнакієвський металургійний завод та його філію у Макіївці, «Донецьксталь», шахта імені Засядько тощо.

 

У розмові обговорюється подальша доля "націоналізованих" бойовиками українських підприємств. Як стверджує СБУ, розмова доводить, що більшість найпривабливіших українських економічних активів на тимчасово окупованій території Донеччини російські куратори планують передати структурам олігарха Сергія Курченка, який втік до Росії.

 

"Зрозуміло, що податки від "націоналізованих" підприємств внаслідок блокади не надходитимуть до українського бюджету, а всі прибутки опиняться у "гаманці" колишнього президента України Януковича", - зазначає СБУ.

 

Під кінець розмови ватажок бойовиків переходить на ненормативну лексику, тоді як його співрозмовник обіцяє йому сприяння, хоча й не вірить у можливість змінити розвиток подій.

 

У СБУ нагадають, що людина Януковича Сергій Курченко підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5  ст. 191 Кримінального кодексу України, його оголошено у розшук.

 

Нагадаємо, ватажки терористів ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький погрожували "націоналізувати" всі підприємства на окупованому Донбасі, якщо блокаду цих територій не буде знято до 1 березня.

 

Але вже 28 лютого бойовики захопили пункти видачі гуманітарної допомоги від Ріната Ахметова.

 

Тоді як СБУ у вівторок оприлюднила перехоплену розмову Захарченка, яка засвідчує намір сепаратистів використати торгівельну блокаду ОРДЛО для так званої «націоналізації» підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих територіях.

 

Водночас, ватажки терористичної ЛНР оголосили про введення так званих «тимчасових адміністрацій» на трьох підприємствах вугледобувної промисловості, які належать олігарху Ахметову.

 

У свою чергу, компанія "Укртелеком", кінцевим беніфіціаром якої є Ахметов, у середу  припинила надання послуг зв’язку на непідконтрольній частині Донбасу через захоплення підприємств мільярдера бойовиками.