Сепаратисти Донбасу використовують блокаду для захоплення підприємств (відео)

20:09, 28.02.2017
Сепаратисти Донбасу використовують блокаду для захоплення підприємств (відео)

Ватажок терористів Захарченко мріє про загарбницьку "націоналізацію".

СБУ оприлюднила перехоплену розмову ватажка терористичної ДНР Олександра Захарченка, яка засвідчує намір сепаратистів використати торгівельну блокаду ОРДЛО для так званої «націоналізації» підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих територіях.

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ у вівторок.  

 

Зокрема, такі наміри ватажків бойовиків засвідчує фрагмет розмови Олександра Захарченка із самопроголошеним "начальником управління внутрішньої та зовнішньої політики адміністрації" Трапєзніковим.

 

"Переговори засвідчують, що верхівка терористичної організації ДНР насправді зацікавлена у цій блокаді, і  доводять штучність відповідних "ультиматумів" українській владі", - йдеться у повідомленні спецслужби.

 

Як зазначають в СБУ, бойовики планують, за вказівкою російських кураторів, використати цю ситуацію для так званої "націоналізації" підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих терористами територіях. Саме ці наміри були оголошені у заяві, яку вони обговорювали у перехопленій розмові.

 

Запис розмови оприлюднено 28 лютого на каналі Служби безпеки України в Youtube.

 

При цьому, бойовики терористичних організацій на Донбасі готують власну "блокаду", зокрема, планують припинити постачати вугілля на територію підконтрольну Києву.

 

Нагадаємо, в понеділок бойовики пригрозили припинити поставки вугілля та ввести тимчасові адміністрації на підприємствах, які зареєстровані на вільних територіях, проте працюють на окупованих, якщо до 1 березня не буде припинено торгівельну блокаду ОРДЛО.

 

У вівторок бойовики в окупованих Донецьку, Макіївці та Харцизьку заблокували роботу пунктів видачі гуманітарної допомоги фонду Ріната Ахметова "Допоможемо".

 

Тоді як ватажки терористичної ЛНР оголосили про введення так званих «тимчасових адміністрацій» на трьох підприємствах вугледобувної промисловості, які належать олігарху Ахметову.