Добкіну вручили підозру щодо шахрайства

15:20, 14.07.2017
Добкіну вручили підозру щодо шахрайства

Михайло Добкін під стінами ГПУ.

Народному депутату з фракції "Опозиційний блок" Михайлу Добкіну вручили підозру щодо шахрайства і зловживання службовим становищем у Головному слідчому управлінні ГПУ в п’ятницю.

 

Про це повідомив журналістам сам Добкін після спілкування зі слідчими.

 

"Мені вручили підозру по статті шахрайства і службових перевищень. Вручив не генеральний прокурор, а його перший зам, тому що генерального десь немає на місці. Мені пояснили мої права. Зараз їду на перший допит", – сказав депутат.

 

І додав, що "ніякої 191-ї статті, про яку говорив генпрокурор, в підозрі немає".

 

Також Добкін зазначив, що в прокуратурі повідомив про намір здати паспорти для виїзду за кордон.

 

"Також я сказав, що категорично проти будь-яких обмежень моїх свобод. Поки що затримувати мене не будуть. Бачите, без наручників. Суд може бути, або завтра, або в понеділок, або у вівторок. Цього поки не відомо", – додав підозрюваний обранець.

 

Він також повідомив, що знайшов собі двох європейських адвокатів, які погодилися захищати його.

 

«Ми ще постараємося взяти адвокатів із США, оскільки нам потрібна американська преса. Там не знають, що відбувається в Україні. Вони знають по заявах президента, наших дипломатів, але вони не знають, що відбувається насправді", - додав Добкін.

 

Він також заявив, що заручився підтримкою багатьох закордонних друзів, які «готові, в тому числі і своїм коштом, допомагати» йому.

 

«Я готовий до всього, от я прийшов із сумкою. Я готовий звідси поїхати до ІТТ, звідти до СІЗО, я цього не боюся", - заявив Добкін.

 

Нагадаємо, напередодні, 13 липня парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна.

 

В діях депутата вбачають ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м. Харкова нормативною вартістю понад 227 млн грн.