Прокурори мають докази використання росією ракет з КНДР – Костін

18:14, 11.01.2024
Прокурори мають докази використання росією ракет з КНДР – Костін

Генпрокурор України Андрій Костін. (facebook.com/AndriyKostinUa)

Генеральний прокурор України Андрій Костін підтвердив, що слідчі прокуратури вже мають докази використання росією на війні проти України ракет з Північної Кореї.

 

Як інформує Україна молода, про це Костін розповів в ефірі Суспільне. Спротив.

 

Зокрема, генпрокурор пояснив: щоби підтвердити дані про походження зброї, якою атакують Україну, потрібна спільна системна робота прокурорів, слідчих та експертів.

 

«Щодо Північної Кореї, то днями ми отримали перші докази використання армією рф ракет, виготовлених у цій країні. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю», — сказав пан Костін.

 

Він додав, що такі ж висновки у військових експертів із міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора.

 

Експерти також були на місці обстрілу та робили попередній огляд та аналіз частин ракети. Зараз триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт.

 

"Ми також працюємо над виявленням інших фрагментів боєприпасів, які були виявлені на місцях нещодавніх атак на Харківщині та Одещині", — сказав генпрокурор.

 

Нагадаємо, 4 січня координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що рф використовувала для ударів по Україні придбані у Північної Кореї балістичні ракети.

 

Як повідомляла «УМ», 5 січня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат не підтвердив інформацію щодо використання росією балістичних ракет, які їй передала КНДР.

 

Тоді як Британія засудила постачання ракет КНДР росії. Очільник Міноборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що росія вже використала балістичні ракети від КНДР проти України та що "Північна Корея повинна заплатити високу ціну за підтримку Росії".