Дональд Трамп хоче реформувати ООН: засідання планують 18 вересня

09:31, 02.09.2017
Дональд Трамп хоче реформувати ООН: засідання планують 18 вересня

Дональд Трамп неодноразово критикував сучасний стан ООН (Reuters)

Президент США Дональд Трамп підготував 10 пунктів реформ для Організації об’єднаних націй. Збори представників країн, які підтримають реформу заплановані на 18 вересня.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією видання, Дональд трамп спробує отримати глобальну підтримку на зборах в Штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. Наразі цю ініціативу підтримують Генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш та представниця США в цій організації Нікі Хейлі.

На збори 18 вересня запросять ті країни, які підпишуть підготовлений США проект політичної декларації, що складається з 10 пунктів на підтримку зусиль Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерреша "ініціювати ефективну і значиму реформу".

"Ми підтримуємо зусилля генерального секретаря по внесенню конкретних змін у рамках ООН, щоб краще узгоджувати роботу з гуманітарної допомоги, розвитку і захисту мирних ініціатив", - зазначено в отриманому Reuters проекті декларації.

При цьому США наголошують, що вони фінансують ООН на 22%, надаючи 5,4 мільярди доларів дворічного бюджету на базові потреби.

Витрати США у розмірі 7,3 мільярди доларів забезпечують 28,5% всіх світових витрат на підтримку миру в світі від ООН.

Reuters нагадує, що в квітні Дональд Трамп заявляв, що бюджет Організації Об'єднаних Націй повинен бути переглянутий в сторону його зменшення.