Рада Євросоюзу зняла санкції із Олени Лукаш та Сергія Клюєва

14:20, 05.03.2018
Рада Євросоюзу зняла санкції із Олени Лукаш та Сергія Клюєва

Олена Лукаш та Сергій Клюєв були членами Партії регіонів (Вікіпедія / колаж)

Рада європейського Союзу прийняла рішення щодо санкцій стосовно оточення Віктора Януковича. Відповідно до офіційного документу, Олена Лукаш та Сергій Клюєв більше не перебувають під санкціями ЄС.

На офіційному сайті Ради ЄС повідомляється, що санкції щодо 13 колишніх українських можновладців, "які вважаються відповідальними за незаконне привласнення державних коштів України або зловживання службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів України".

"Громадське" зазначає, що серед осіб, санкції ЄС проти яких продовжують діяти - Віктор Янукович, його син Олександр, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, та екс-голова Нацбанку Сергій Арбузов та колишній секретар РНБО Андрій Клюєв.

Нагадаємо, Сергій Клюєв наразі є депутатом Верховної Ради України. Олена Лукаш за часів правління Януковича обіймала посаду міністра юстиції України.

У 2016 році Олена Лукаш повідомляла. що домагатиметься скасування санкцій через суд, а у лютому 2018 року стало відомо, що суд в Люксембурзі скасував частину санкцій проти Сергія Клюєва.