Президент Чехії Павел підтримав українку Поліну після булінгу однокласників

17:53, 11.06.2023
Президент Чехії Павел підтримав українку Поліну після булінгу однокласників

Українська дівчинка Поліна під час зстрічі з президентом Чехії. (twitter.com/prezidentpavel)

Президент Чехії Петр Павел зустрівся з українською дівчинкою Поліною, яку днями цькували однокласники з чеської школи та висловив їй свою підтримку.

 

Чеський лідер засудив знущання над дитиною та наголосив, що цькувати українських дітей, які втекли від війни, особливо ганебно.

 

Як інформує Україна молода, про це Петр Павел повідомив у Твіттері.

 

«Я засуджую знущання, приниження та насильство в школах загалом. А у випадку з дитиною, якій через війну довелося покинути свою країну і друзів, і якій ми запропонували притулок, це особливо ганебно», – написав президент Чехії.

 

Зауважимо, що днями на екскурсії двоє чеських школярів почали ображати Поліну, стверджуючи, що «росія найкраща». Дівчинка опинилася наодинці з кривдниками, але не розгубилася і відповіла, що «росія – ла*но». Тоді один із хлопців плюнув їй в обличчя.

 

Дитина знімала все на відео, тож є докази булінгу. Відео з цькуванням облетіло мережу. На ситуацію зреагували в міністерствах освіти й внутрішніх справ Чехії, а також у посольстві України в Чехії. І школа, і батьки хлопців просили в Поліни вибачення.

 

У коментарях у Твітері небайдужі чехи зауважують, що потрібно боротися з коренем проблеми, а саме з російською пропагандою в країні. Адже те, що вона досягає дітей – "дуже погана новина".

 

Показово, що батьки дітей, які цькували українку, не підтримують російську агресію. Тож дивно, звідки їхні діти набралися російської пропаганди й чому поширюють її.

 

Як повідомляла "УМ", у травні чеська ініціатива «Подарунок для Путіна» (Dárek pro Putina) зібрала для українських військових $2,3 млн, щоб купити РСЗВ RM-70 та 365 ракет до неї.