Кличко про спроби взяти Київ під контроль: «Ми вже перемогли? Немає інших викликів?»

17:51, 21.06.2023
Кличко про спроби взяти Київ під контроль: «Ми вже перемогли? Немає інших викликів?»

Мер Києва Віталій Кличко. (Фото КМДА)

Мер Києва Віталій Кличко заявляє про політичний тиск та шквальну кампанію з дискредитації столичної влади і його особисто.

 

Як інформує Україна молода, про це Віталій Кличко заявив у відеозверненні, передає КМДА у середу.

 

«Безкінечні обшуки, що паралізують роботу департаментів і служб міста у воєнний час вносять хаос в управління столицею. Не дають належно працювати підприємствам критичної інфраструктури. Вручають підозри керівникам міських служб і голосно кричать про нібито винуватість», - наголосив мер Києва.

 

Він згадав про арешт підозрюваного в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука. Мовляв, під домашній арешт відправили його, а не керівників районів столиці.

 

За його словами, жоден з голів районів, які відповідальні за облаштування укриттів і є балансоутримувачами та розпорядниками коштів, не постраждав.

 

«А знаходяться глави районів у вертикалі центральної влади. То ми говоримо про об’єктивність і відсутність політичних мотивів?

Ми вже перемогли? Немає інших викликів, головна проблема — Кличко?! І комусь знову свербить взяти під контроль столицю», - обурився міський голова.

 

На його думку, заручниками ситуації політичної боротьби недоброзичливці роблять саме киян.

 

«Бо руйнуєте і самоврядування в столиці, і систему життєзабезпечення міста, створюючи хаос в умовах воєнного часу! Втім, переконаний, Київ і цю бурю вистоїть!», - додав Кличко.

 

Він підкреслив, що протягом війни жодного разу не дозволив собі політичних випадів. Бо зараз ворог один, і мета у всіх має бути одна – захистити Україну і вигнати російських варварів з нашої землі. Але, за словами Віталія Кличка, не всі так поводяться.
 

І натякнув, що все це відбувається з подачі центральної влади:

 

«Стараються як можуть, щоб знищити репутацію Кличка, але накопати на мене нічого не можуть, тому вручають підозри підлеглим і голосно кричать про нібито винуватість. А коли справи розваляться в судах, ніхто ж не вибачиться».

 

 

Нагадаємо, за неофіційними даними, в Офісі президента розглядають на голову КМДА замість Кличка кандидатуру міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. Хоча згідно з роз’ясненнями Конституційного суду головою КМДА можна призначити лише обраного міського голову столиці.

 

Як повідомляла «УМ», суд обрав міру запобіжного заходу – домашній арешт на два місяці для директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука.