Зеленський у замку Любарта радився щодо оборони Волині

13:51, 09.07.2023
Зеленський у замку Любарта радився щодо оборони Волині

Зеленський із підлеглими прямує до замку Любарта у Луцьку. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський провів координаційну нараду щодо соціально-економічної та безпекової ситуації на Волині.

 

Тривала нарада відбулася у Замку Любарта у Луцьку в неділю.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

«Перше: кордон, ситуація у прикордонній Білорусі. Друге: посилення наших Сил оборони та безпеки й усієї північної ділянки кордону, в кожній області. Доповідали військові, правоохоронці, місцева влада.

 

Третє: стан укриттів. Четверте: бюджетне забезпечення. Пʼяте: робочі місця», - повідомив глава держави про головні питання наради.

 

 

Начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко поінформував про облаштування фортифікаційних та оборонних інженерних споруд, а також про соціально-економічну ситуацію в області.

 

Учасники наради заслухали доповідь командувача ОУВ «Волинь» Володимира Миронюка про обстановку в зоні оперативної відповідальності.

 

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко доповів про заходи з посилення захисту українсько-білоруської ділянки державного кордону на території Волинської області.

 

Луцький міський голова Ігор Поліщук поінформував учасників наради про забезпечення життєдіяльності міста та про оборонні заходи в умовах воєнного стану.

 

Також під час наради йшлося про криміногенну та оперативну обстановку у Волинській області.

 

 

Як повідомляла "УМ", у неділю президенти Польщі та України - Дуда та Зеленський вшанували у Луцьку жертв Волинської трагедії