Президент Південної Кореї анонсував $150 млн допомоги Україні

16:21, 15.07.2023
Президент Південної Кореї анонсував $150 млн допомоги Україні

Президенти Південної Кореї та України разом з дружинами в Києві. (facebook.com/olenazelenska.official)

Корейська республіка пообіцяла цьогоріч збільшити допомогу Україні до 150 млн доларів.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль у заяві для ЗМІ разом з Президентом Володимиром Зеленським у Києві.

 

"Уряд Республіки Корея минулого року виділив 100 млн доларів на підтримку України. Цього року ця підтримка становитиме 150 млн", - сказав Юн.

 

Він додав, що Корея також розгляне можливість надання Світовим банком 10 млн доларів на підтримку України.

 

Президент Кореї поінформував, що під час перемовин з Володимиром Зеленським багато уваги приділялося повоєнному відновленню України та співпраці у цій сфері.

 

Зокрема, Корея планує виділяти кошти на відновлення інфраструктури, допомогу підприємництву, відбудову системи освіти.

 

Юн Сок Йоль зазначив, що Республіка Корея в минулому сама зазнала незаконного вторгнення з боку Північної Кореї, але завдяки опору військових і цивільних змогла зберегти свободу й стати сильною, мирною та успішною державою. Президент Кореї висловив сподівання, що його візит в Україну допоможе Президенту Володимиру Зеленському й усьому українському народові.
 
У свою чергу Зеленський відзначив, що Республіка Корея твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, надає значну політичну, безпекову, економічну та гуманітарну підтримку. Він також подякував Юн Сок Йолю за нові ініціативи щодо фінансової, технічної й гуманітарної допомоги Україні.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні 15 липня, до України з неоголошеним візитом прибув Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль із першою леді Кім Кен Хі.. Він має намір зустрітися з українським колегою Володимиром Зеленським та обговорити питання відбудови.