Щоденна реальність українського народу: Жозеп Боррель зустрів ранок у Києві в укритті

10:19, 07.02.2024
Щоденна реальність українського народу: Жозеп Боррель зустрів ранок у Києві в укритті

Жозеп Боррель оприлюднив фото зі столичного укриття. (twitter.com/JosepBorrellF)

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель, який напередодні прибув до України, зустрів ранок 7 лютого у Києві в укритті через масовану ракетну атаку росіян.

 

Як інформує Україна молода, про це Жозеп Боррель написав у  Twitter (X) в середу і оприлюднив фото зі столичного укриття.

 

"Починаю свій ранок в укритті, коли по всьому Києву лунають сигнали повітряної тривоги.

 

Це щоденна реальність відважного українського народу, відколи Росія розпочала свою незаконну агресію", – йдеться у дописі дипломата ЄС.

 

Посол Сполучених Штатів у Києві Бріджит Брінк також відреагувала на ранковий обстріл України:

 

"У Києві та по всій країні чоловіки, жінки та діти прокинулися від чергової масованої російської ракетної та безпілотної атаки. Ми покладаємось на протиповітряну оборону України та героїчних військовослужбовців, які захистять нас усіх", - йдеться у повідомленні американської дипломатки.

 

Пані Брінк зазначила, що неприпустимо зволікати з наданням Україні допомоги у протистоянні агресії рф. "Не можна гаяти часу. Україна потребує нашої безпекової допомоги зараз", - наголосила посол.

 

Зауважимо, що за попередніми даними, які озвучив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, вранці російські окупанти атакували Україну, застосувавши близько 50 ракет різних типів.

 

За його словами, крилаті ракети постійно змінювали свій курс, маневрували в західних областях - «до польського кордону, і в зворотному напрямку».

 

Нагадаємо, зранку 7 лютого по всій Україні була оголошена повітряна тривога, відбулись пуски з літаків Ту-95МС. Вибухи пролунали в Харкові, Миколаєві, на Львівщині та Дніпропетровщині. Зафіксовано влучання у промисловий об’єкт в Дрогобичі.

 

Як повідомляла «УМ», в Києві є постраждалі, у Голосіївському районі - загоряння в будинку та на СТО. На Лівому березі пошкоджено тепломагістраль.

В районі столиці ППО вразила близько 20 ворожих ракет