Голова Єврокомісії про заяву Франциска: путін зробить крок до миру склавши зброю

18:06, 11.03.2024
Голова Єврокомісії про заяву Франциска: путін зробить крок до миру склавши зброю

Урсула фон дер Ляєн запевняє, що Європа стоїть на боці України. (twitter.com/vonderleyen)

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн відреагувала на скандальну заву Папи римського щодо війни в Україні і заявила, що кроком до миру мало б стати складання російською армією зброї.

 

Як інформує Україна молода, про це вона сказала під час презентації у Берліні спільної виборчої програми ХДС і ХСС на виборах у Європарламент, передає Укрінформ у понеділок.

 

"Ніхто не прагне миру більше, ніж люди в Україні. Всі дуже страждають від цієї війни, в яку їх втягнув Путін… Але мир має бути справжнім, справедливим, не повинно бути жодної окупації, жодного примусу.

 

Ми точно знаємо, що кроком до миру може стати той момент, коли Путін складе зброю – він є агресором, він напав на Україну", - підкреслила фон дер Ляєн, коментуючи нещодавню заяву понтифіка.

 

Вона твердо переконана, що в питанні умов миру треба дослухатися до українців, які хочуть жити в незалежній і вільній державі.

 

"Ми надаємо підтримку, Україні, щоб вона могла перемогти в цій боротьбі", - сказала фон дер Ляєн.

 

За її словами, путін хоче змінити кордони за допомогою сили, але він не повинен досягти успіху. Очільниця Єврокомісії запевнила, що Європа стоїть на боці України і прагне, щоб країна стала членом європейської родини.

 

Водночас, за словами фон дер Ляєн, "важливо, щоби автократи цього світу, вороги демократії, а вони є друзями Путіна, також тут, у Європі, знали, що ми захищатимемо нашу демократію на наші цінності".

 

Фон дер Ляєн відмовилася коментувати питання поставок Україні ракет Taurus, зокрема, можливості "кільцевого обміну" ракетами з Великою Британією.

 

Нагадаємо, Папа Римський Франциск заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з країною-агресором.

 

Як повідомляла «УМ», на слова Папи відреагували окремі західні політики, а глава УГКЦ Святослав сказав, що українці не планують здаватися ворогу.