Невпевнений у собі путін боїться України – Зеленський

19:49, 20.04.2024
Невпевнений у собі путін боїться України – Зеленський

Зеленський під час інтерв’ю бразильським журналістам. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський заявляє, що українці не збираються відступати, опускати руки та капілювати перед рф.

 

На його переконання, російський правитель владімір путін боїться України, бо є невпевненим у собі.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський сказав у інтерв’ю бразильським журналістам, передає Офіс президента в суботу.

 

«Повірте, путін боїться нас дуже сильно, я в цьому впевнений. Тому що він – сама в собі невпевнена людина. Впевнені люди з великою армією, велика держава з такими надрами, ядерною зброєю не погрожують світу, сміливі люди ядерною зброєю не погрожують цивілізації, існуванню Землі, всьому живому. Тому для мене психотип цього "типа" абсолютно зрозумілий. А розуміючи це, ми повинні стояти міцно на своєму», - наголосив він.

 

Зеленський підкреслив, що, незважаючи на втому, українці не збираються опускати руки й капітулювати перед росією.

 

«Нікуди віра в Україну з України не ділася, віра людей в Збройні сили і в себе нікуди не дівається. Щодо втоми, брехати не буду – вона є. Але до цього можна по-різному ставитися, ми всі живі люди. Навіть коли ви йдете на роботу, яку любите, ви все одно ввечері повертаєтеся додому втомленим. Але це не значить, що зранку ви не підете на свою роботу», – сказав президент.

 

Глава держави додав, що українці не відмовляться від планів щодо вступу до Євросоюзу й захисту своїх цінностей.

 

«Ми навіть не стоїмо перед таким вибором. Це наративи, які йдуть від росії – що в Україні все погано й ініціатива в руках росіян. Це не зовсім так. В руках росіян зброя, яка на сьогодні більше, ніж той об’єм, який є в руках наших військових. Але це зараз момент такий, він непростий. Проголосується вся допомога, крок за кроком, зброя повернеться. Ми будемо на це не просто розраховувати, ми за все будемо боротися», – акцентував Зеленський.

 

За його словами, для росії, на відміну від України, "люди не важливі, для них важливі перемоги, причому не росії, їм потрібні перемоги для путіна". А для путіна перемога – "це відновлення Радянського Союзу шляхом знищення інших народів і інших незалежних країн", сказав Верховний Головнокомандувач.

 

"Тому Україна нікуди відступати не збирається. І подивимось, у нас є відповідні технології, ми боремося, щоб було постачання від партнерів. Все дається непросто, ейфорії немає. Але руки ніхто не опускає", – підкреслив президент.

 

Він нагадав, що за 30 років існування незалежної України росія робила все, щоб наша держава не розвивалася, щоб зброя віддавалася, щоб заводи оборонно-промислового комплексу були знищені.

 

«Ми відновили виробництво артилерії, артилерійських снарядів, ракет. Ми налагодили масове виробництво дронів і систем радіоелектронної боротьби», - вважає глава держави.

 

Наприкінці Зеленський подякував журналістам за приїзд в Україну й додав, що запрошує відвідати нашу країну президента Бразилії.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Зеленський інформував, що зараз в Україні працюють 500 підприємств ОПК. У цьому пріоритетному виробництві задіяні майже 300 тисяч людей.