Рустем Умєров має шість помічників та радників

14:32, 20.03.2024
Рустем Умєров має шість помічників та радників

Рустем Умєров дослухається до трьох радників і покладається на трьох помічників. (facebook.com/rustemumerov.ua)

Міністерство оборони оприлюднило прізвища помічників та радників патронатної служби очільника відомства Рустема Умєрова. Загалом їх шестеро.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у відповіді Міноборони на інформаційний запит "Суспільного".

 

Зазначається, що помічниками міністра оборони Рустема Умєрова є:

 

1. Нікіта Нікітенко – начальник Патронатної служби – помічник міністра оборони України.

 

З 2019 до 2022 він був головним консультантом депутатської фракції ПП "Слуга народу". З 2022 року – головний консультант, пізніше директор Департаменту регіональної мережі ФДМУ – в.о. керівника апарату Фонду держмайна України.

 

Пан Нікітенко відповідальний за координацію роботи структурних підрозділів МОУ та підготовку та організацію заходів за участі міністра оборони.

 

2. Алі Бекіров – до 2014 року проходив службу у 204 бригаді тактичної авіації, м. Севастополь, Бельбек. Після окупації Криму та виходу підрозділу продовжив військову службу у Миколаєві. У 2014 році брав участь в АТО.

 

На початку повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання у складі підрозділів Сил оборони Харкова.

 

В Міноборони він відповідальний за напрямок військової освіти і підготовки, комунікацію з військовими підрозділами та органами військового управління.

 

3. Ігор Вітковський, полковник ЗСУ – проходив службу в батальйоні РЕБ, командно-розвідувальному центрі 13 армійського корпусу, оперативному командуванні "Захід", Головному управлінні логістики Генштабу ЗСУ, Оперативній групі ЗСУ при Групі сприяння безпеці України. Брав участь в АТО.

 

В Міноборони здійснює координацію та налагодження процесу залучення міжнародної військової допомоги.

 

Радники Патронатної служби Міністра оборони:

 

1. Діана Давітян – з 2015 по 2018 рік працювала кореспонденткою в журналі "Фокус". З 2019 до 2020 року – прессекретарка прем’єр-міністра України, в наступні 2 роки помічниця-консультантка нардепа Рустема Умєрова.

 

В Міністерстві оборони відповідальна за комунікації та міжнародну взаємодію.

 

2. Олександр Козенко – з 2020-2023 роки працював радником керівника Офісу президента України.

 

З листопада 2023 року є радником міністра оборони України. В Міноборони займається питаннями розвитку державної авіації.

 

3. Кирило Тимошенко – з травня 2019 по січень 2023 років обіймав посаду заступника керівника Офісу президента.

 

З березня 2024 року призначений штатним радником міністра оборони України.

 

В Міноборони він є відповідальним за медіа та комунікації, координацію інформаційної політики в МО та підпорядкованих міністерству структурах, а також побудову єдиної інформаційної повістки в Силах оборони України на час дії воєнного стану.

 

"Помічники/радники міністра оборони України у воєнний час виконують завдання, визначені міністром оборони України", – йдеться у відповіді на запит.

 

У Міноборони також зазначили, що посадовий оклад радників міністра оборони у 2024 році становить 17 865 грн.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно стало відомо, що скандальний колишній заступник голови Офісу президента Тимошенко працює радником міністра оборони  Умєрова.

 

За неофіційними даними, Тимошенко опікуватиметься темою будівництва фортифікацій. До російського вторгнення у 2022 році він курував стратегічну програму влади "Велике будівництво", на яку витрачали величезні суми грошей. Тож під критику щодо їхніх витрат потрапляв і сам Тимошенко.