Підпільник Володимир Жемчугов з Красного Луча не зламався в полоні (фото)

17:11, 18.09.2016
Підпільник Володимир Жемчугов з Красного Луча не зламався в полоні (фото)

Володимир Жемчужников не міг самотужки переступити через міни. (Фото Олександра Клименка)

Звільнений з полону бойовиків патріот Володимир Жемчугов, не зважаючи на те, що в боротьбі з окупантами він втратив кінцівки і зір, каже, що усе ж таки вірить у перемогу України у війні. А також, що його рідне місто Красний Луч звільнять від російських окупантів і там почнуть нормально жити люди.

 

Про це він сказав під час зустрічі з Президентом Петром Порошенком, після звільнення з полону бойовиків так званої ЛНР у суботу.

 

Неймовірно сильні слова Володимира Жемчугова, якого не зламав полон, наводить речник глави держави Святослав Цеголко у Facebook  в неділю.

 

«Хочу подякувати всім, хто боровся за мене. Я людина родом із Донбасу, я росіянин за національністю, виріс на Донбасі, колишній шахтар. Але так склалося життя, що я став думати інакше, ніж люди на Донбасі, яких на сьогоднішній день просто обдурили, розповідаючи про те, що тут фашисти, нацисти. Я отримав гарну освіту і зміг розібратись де «чорне», а де «біле». Я став на сторону «білого», - каже про свою позицію Володимир Жемчугов.

 

 

За його словами патріота, він «разом з іншими патріотами України в окупації стали до боротьби проти підлої російської окупації, яка веде війну проти України».

 

«Ми не побоялися взяти в руки зброю і боротись проти російських окупантів та українських зрадників, які стали на сторону російської армії, окупаційного режиму. Ви не дивіться на мене, що я так сильно поранений - війна є війна. Людей вбивають, ранять. Але завжди за війною прийде перемога. Я вірю, що прийде перемога і мій рідний Красний Луч звільнять від російських окупантів і там почнуть нормально жити люди», - каже пан Володимир.

 

У свою чергу віце-спікер Ради Ірина Геращенко, яка регулярно бере участь в обміні військовополоненими, написала у Facebook   наступне: «Весь цей день мене душить одна думка: якби орки віддали нам Володю раніше (а в листопаді 2015 року реанімобіль вже стояв на «нульовці», ми мали його забирати, дружині Лені навіть принесли папери з тієї сторони , підписати, що не має претензій до лікарів.....і потім все зірвалося), так ось, якби ми витягли його раніше- ми б врятували Володі зір....»

 

Згідно даних медиків, які наводить пані Геращенко, зараз Жемчугов «бачить тільки розмиті контури і сам навіть не міг переступати через міни на мосту...».

 

 

«Як можна було рік його тримати у в'язниці? І навіщо? В моїй голові не вкладається ця жорстокість», - обурюється віце-спікер парламенту. 

 

Ірина Геращенко також оприлюднила в неділю фотографії Олександра Клименка, зроблені на місці обміну і надіслані їй. 

 

Нагадаємо, що 45-річний Жемчугов був затриманий бойовиками Луганської області в листопаді 2015 року. Його звинувачували в підриві залізничного полотна в районі Лутугіно під Луганськом і електропори в Хрящуватому. Жемчугов є інвалідом, він не має кінцівок і зору.

 

Разом із Володимиром Жемчуговим з полону бойовиків у суботу звільнено і військовополоненого Юрія Супруна. Обох доправили у лікарню Державного управління справами для надання їм необхідної медичної допомоги.

 

Згідно з офіційними даними, наразі в полоні терористів перебуває понад 110 чоловік.