Мрії збуваются: Богдан Волик з Черкас отримав на Новий Рік все, що хотів

13:08, 31.12.2016
Мрії збуваются: Богдан Волик з Черкас отримав на Новий Рік все, що хотів

Богдан Волик попросив велосипед, куртку і годинник для підводного плавання.

Життя черкаського підлітка Богдана Волика, який врятував двох дівчаток на Дніпрі, різко змінилося і повернуло на щасливий шлях.

Тепер у Богдана багато друзів. Йому пишуть однолітки, серед яких чимало дівчат, вони захоплюються його сміливістю і мужністю хлопця.

Пишуть навіть ті кривдники, котрі називали його «однооким піратом». Шкодують, що таке казали.

Серед Богданових друзів чимало й дорослих – сусіди та знайомі, а ще журналісти, рятівники, лікарі.

І навіть сам прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який запросив його до свого кабінету, подарував годинник і пообіцяв допомогти з операцією на оці, якої хлопчик потребує після травми у дитячому садку.

Богданові тепер дзвонить і його мама. Для нього це теж велике щастя.

Бабуся Богдана – Алла Чеховська, переконана, що доля так розпорядилася не випадково. І не випадково напередодні Святого Миколая, коли Богдан гуляв на самоті біля річки, він побачив тих дівчаток, яких Всевишній допоміг йому врятувати. Святий Миколай недарма вважається чудотворцем.

«У Богдана зараз такий період незвичний у житті, що скільки уваги йому. Але він не зазнається. Каже, я не герой. Так поступив би кожен на моєму місці», - розповідає дідусь хлопчика, Олексій Васильович.

Він каже, дівчинка Даша, яку врятував онук, подарувала йому свій телефон замість того, який він намочив, коли кинувся за нею у воду. Мобільні телефони йому вручили і представники благодійного фонду та поліції.

А черкаські рятувальники подарували Богдану маску та ласти для плавання, про які він так мріяв.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко презентував маленькому рятівникові сертифікат на премію в 30 тисяч гривень.

Проте найбільший новорічний сюрприз Богдану влаштували черкащани, які з подачі Сергія Кудактіна збирали йому на новий мобільний телефон.
«Нарешті у нашого героя видався вільний день і мені вдалося дістатися до Богдана Волика», – написав 30 січня у Фейсбуку Сергій.

Оскільки потреба в телефоні відпала, бо маленькому рятівникові їх подарували аж три, Сергій Кудактін запитав у нього самого, що б він хотів отримати в подарунок. 

Виявилося, що Богдан Волик давно мріє про велосипед, який вибрав собі сам.  

Ще він захотів нову курточку та екстрим - годинник для підводного плавання. 

Адже хлопець, виявляється, займається підводним ловом і сам пірнає на 20 метрів, тож разом із Сергієм вони купили і це.
 

«Загалом, місія виконана і наш герой з новорічними подарунками! Ще раз спасибі всім за допомогу хлопцеві!», – підсумовує Сергій Кудактін.

 



У середу Богдан їздив з бабусею до Києва. Машину виділили для поїздки черкаські рятувальники, професію яких хлопчик мріє здобути, коли виросте. І у столиці юному рятівнику вже поставили протез ока. Правда, тимчасовий - скляний.


Справжній протез обіцяють поставити тільки у лютому. Його замовили. Оперувати буде відомий прибалтійський офтальмолог, який рятував бійців АТО. Тож бабуся і сам Богдан вірять, все складеться добре.

До речі, оплату за цю операцію, як і обіцяв, взяв на себе Володимир Гройсман.

Бабуся Алла Василівна каже, що надходять кошти й на карточку, номер якої оприлюднювала «Україна молода», оголосивши збір грошей на операцію Богдану по протезуванню ока. 

«Ми з Богданом щиро дякуємо за таку допомогу. Також низько кланяємося і дякуємо всім людям, хто відгукнувся і підтримав нас словом та коштами. Дай Боже, усім вам, люди добрі, здоров’я і щастя у Новому році», – зі сльозами на очах говорить пані Алла.

А ще зізнається, мовляв, ми було зі своїм горем самі, а тепер скільки чудових друзів мають.

А тим часом Богдан вирішив здійснити ще одну свою мрію. Він хоче почати ходити тренуватися у тренажерний зал «Спорт лайфу». Щоб бути не лише сміливим, але й сильним.