Після стрільби в поліцейських у Петербурзі заварили вхід до "музею Новоросії"

16:16, 28.01.2017
Після стрільби в поліцейських у Петербурзі заварили вхід до "музею Новоросії"

Так званий "музей Новоросії" окупував один із підвалів Петербургу. (Фото з сайту музею.)

Поліція Росії заварила двері до підвалу будинку на вулиці Декабристів, 57 у центрі Санкт-Петербургу, де досі розташовувався так званий "музей Новоросії", який вночі штурмувала поліція.

Під час перестрілки з так званими "охоронцями музею" один зі співробітників поліції Петербурга отримав поранення від вистрілу з дробовика.

Зіткнення сталося рано вранці 28 січня, а нині слідчі Росії розслідують кримінальну справу за статтею "замах на життя співробітника правоохоронного органу".

За версією слідчих, до поліцію надійшло повідомлення про масову бійку на вулиці Декабристів, де один з учасників вистрілив у повіртя з травматичного пістолета.

Після цього чоловік заховався від наряду поліції в підвали так званого "музею Новоросії", розташованого в будинку на вул. Декабристів.

"Поліцейським довелося зламувати двері. Один з чоловіків, що ховалися в підвалі, вистрілив з мисливської рушниці в бік поліцейських. У результаті картеччю був поранений один з правоохоронців. Він доставлений в лікарню", - повідомляють російські медіа.

Поліція затримала стрілка - його планують заарештувати, пред'явивши звинувачення.

Куратори так званого "музею" розказують іншу версі. Мовляв, їхній охоронець о 4 ранку пішов за цигарками, але по дорозі зчепився з 3 молодиками, які намагалися його образити.

А супротив поліції пояснили тим, що начебто не повірили, що до них приїхали саме правоохоронці.

Зараз так званий "музей Новоросії" закритий - опломбовано двері, які також заварили зовні, але там досі видно сліди від куль.

Деякі з них пробили метал наскрізь - усе це свідчить про те, що співробітників поліції справді обстрілювали зсередини, повідомляє "Эхо Москвы".

Кілька місцевих жителів чули стрілянину, а деякі навіть бачили, як люди в формі бігали і стріляли.

"За розповідями сусідів, останнім часом в так званому музеї Новоросії жили і лікувалися бойовики, що воювали на сході України", - передає радіостанція.

Це вже не перший скандал, пов'язаний з так званим "музеєм" в Санкт-Петербурзі.

У вересні минулого рокутам проходили обшуки у справі про вибух саморобного вибухового пристрою в Петербурзі, в результаті якого постраждала 66-річна жінка.

А ще в березні-2016 власники цього підвального приміщення хотіли виселити бойовиків, які категорично відмовлялися платити оренду за свій так званий "культурний центр" в житловому будинку.