Учителька з Дебальцевого після прокльонів на адресу ЗСУ приїхала з окупації за пенсією (відео)

12:39, 03.04.2017
Учителька з Дебальцевого після прокльонів на адресу ЗСУ приїхала з окупації за пенсією (відео)

Галина Семич хоче отримувати дві пенсії: від сепаратистів ДНР і від України.

Колишня учителька російської і української мов з окупованого Дебальцевого Галина Семич приїхала оформляти пенсію до Павлограду. Показовим є той факт, що ця жінка раніше гостро критикувала українських військових і закидала їм мародерство в ефірі російського телебачення.

 

Цей факт встановили правоохоронці Мар’їнки під час перевірки документів Галини Семич у неділю.

 

Про це повідомив начальник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін у Facebook.

 

За його словами, співробітники поліції звернули увагу на жінку через те, що вона була дуже знервована.

 

«Переглянувши її документи було встановлено, що саме ця жінка, 1952 року народження, колишній вчитель української та російської мов у Дебальцевому, на російському телебаченні виступала з різкими звинуваченнями проти Збройних сил України. Враховуючи таку її поведінки вкрай дивує, що отримуючи пенсію від бойовиків "ДНР", вона приїжджала до свого батька в Павлоград задля оформлення пенсії за рахунок українських платників податків», - написав пан Аброськін і оприлюднив відповідне відео.

 

На відео є коментарі Галини Семич пропагандистам з російського НТВ. Зокрема, вона каже, що українські військові забирали з будинків у Дебальцевому ледь не все, що потрапляло під руки – «техніку, комп’ютери, посуд, речі».

Тоді як спілкуючись із поліцейськими Мар’їнки жінка заперечила свої образливі вислови на адресу українських військових, пояснюючи їх "підступністю російських ЗМІ".

 

Тепер вона стверджує, що захисники України, навпаки, допомагали місцевому населенню Дебальцевого. Зокрема, роздавали гуманітарну допомогу і продукти сім’ям з дітьми тощо.

 

Галина Семич також каже, що бачила лише кількох чоловіків у військовій формі, які щось виносили з будинку, але не впевнена, що це були українські вояки, оскільки не бачила нашивок ЗСУ. Вона також чула про факти мародерства від сусідів.

 

«Ось і так буває, ще вчора проклинали нас, а сьогодні звертаються за допомогою. Хай її слова залишаться на її совісті», - констатує В’ячеслав Аброськін.