Пол Манафорт переїхав у в’язницю для шпигунів, терористів і зрадників

09:03, 13.07.2018
Пол Манафорт переїхав у в’язницю для шпигунів, терористів і зрадників

Пола Манафорта, попри його протест, перевели до іншої в’язниці з великою історією, багатою на "видатних гостей". 
 
Американські чиновники підтвердили, що колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа і екс-радник президента-втікача Віктора Януковича тепер чекає на суд в камері Александрійського центру для затриманих.
 
Це комплекс з дешевих цегляних будинків, який розташований за кілька кварталів від будівлі федерального суду, де буде проходити розгляд справи проти Манафорта. Про це пише Washington Post, нагадуючи, що його звинувачують у банківському і податковому шахрайстві.
 
Захист Манафорта був проти переведення до іншої в’язниці. Його адвокат наполягав, що перебування у закладі для затримання у Варшаві, штат Вірджинія, було задовільним і безпечним. Однак, прокурор розповів суду, що у цій в’язниці Манафорт міг користуватися приватним телефоном і комп’ютером. Крім того, там йому дозволяли носити довільний одяг, а не тюремний комбінезон.
 
Суддя Томас Елліс відкинув усі заперечення захисту Манафорта проти переведення у в’язницю Александрії.
 
"Професіонали в Александрійському центрі для затриманих добре знаються на розміщенні у себе високопоставлених обвинувачених включно з іноземними і місцевими терористами, шпигунами і зрадниками", - написав він у рішенні, яке було оприлюднене вчора.
 
"Усі ці обвинувачені безпечно перебували у Александрії, чекаючи на розгляд своїх справ. Досвід конкретного підсудного у центрі для затриманих буде таким же", - йдеться в документі.
 
Видання пише, що серед видатних в’язнів Александрійського центру був екс-агент ФБР Роберт Ханссен, який шпигував на користь СРСР. Його кинули в маленьку бетонну камеру, яку після нього зайняв Закаріас Муссауї - єдиний терорист, якого арештували і засудили за участь у терактах 11 вересня 2001 року. Екс-шпигуни ЦРУ Олдріч Амес і Гарольд Ніколсон, які зрадили свою країну, перейшовши на бік Кремля, теж були в’язнями Александрійського центру. Це цікавий момент, якщо пригадати, що Манафорт фігурує у розслідуванні втручання Росії у американські вибори.
 
Фото ув'язненого Пола Манафорта опублікували ЗМІ. Фото зроблено після чотирьох тижнів відбування покарання у в’язниці містечка Варшава, що у штат Вірджинія, майже за сто миль від столиці.
 
Як відомо, Манафорта звинувачують також у відмиванні грошей та банківських махінаціях. 15-го червня федеральна суддя у Вашингтоні відправила колишнього керівника передвиборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта до в'язниці до часу проведення над ним судового процесу у вересні.
 
Через важливість ув’язненого, Манафорт знаходитиметься під захистом, що обмежуватиме його контакт з іншими ув'язненими
За словами шерифа Александрії, "через важливість ув’язненого, Манафорт знаходитиметься під захистом, що обмежуватиме його контакт з іншими ув'язненими".
 
Суд над Манафортом на підставі пов’язаних звинувачень має розпочатися 25 липня у Вірджинії. Екс-радник українського президента Януковича заявив про свою невинність у всіх висунутих проти нього обвинуваченнях, включно зі змовою проти Сполучених Штатів.
 
8 червня у США проти Манафорта та його "партнера" Костянтина Килимника висунуто офіційні обвинувачення у перешкоджанні правосуддю у зв’язку зі справою, пов’язаною з роботою в Україні на підтримку Януковича.
 
Нагадаємо, екс-очільника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта арештували до початку розгляду справи в суді.