Під Бахмутом ЗСУ атакують росіян за першої ж нагоди – Сухопутні війська

18:32, 02.12.2023
Під Бахмутом ЗСУ атакують росіян за першої ж нагоди – Сухопутні війська

Українські захисники відбили 21 ворожу атаку в районі населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка. (facebook.com/UALandForces)

Українські воїни перебувають в активній обороні, але за кращої нагоди намагаються атакувати російських окупантів на Бахмутському напрямку.

 

Тоді як ворог перед штурмом обстрілює позиції наших військових.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону "Єдині новини" в суботу ввечері.

 

За його даними, українські захисники відбили 21 ворожу атаку в районі населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка.

 

"Ситуація на Бахмутському напрямку досить активна. Ворог активно використовує авіацію, якщо це дозволяє погода. Бачимо, що на артилерійські обстріли погода не сильно впливає. Перед тим як здійснювати штурмові дії, російські окупанти активно обстрілюють українські позиції", — наголосив речник.

 

Також він додав, що на даному напрямку ЗСУ за добу вдалося ліквідувати 235 окупантів та знищити 8 одиниць військової техніки, серед яких одна БМП-3.

 

Пан Фітьо наголосив, що основні бойові дії відбуваються як на півдні, так і на півночі від Бахмута. Українські військові перебувають в активній обороні, але за першої ж нагоди переходять до атакувальних дій.

 

"Наші військові в активній обороні та за кращої нагоди переходять до атакувальних дій і покращують тактичне становище", — додав він.

 

Крім того, він зазначив, що нині російські загарбники намагаються відбити попередньо втрачені свої позиції, однак успіхів у них немає.

 

"Намагаються штурмувати малими штурмовими підрозділами "Шторм", "Шторм Z", "Шторм V", які сформовані з колишніх ув'язнених та військовослужбовців-штрафників", — уточнив спікер.

 

Як повідомляла «УМ», російські окупанти цинічно та підступно розстріляли двох українських військових, які здалися в полон біля села Степове на Авдіївському напрямку.