Епіфаній привітав українців із першим Різдвом за новоюліанським календарем

01:52, 25.12.2023
Епіфаній привітав українців із першим Різдвом за новоюліанським календарем

Епіфаній побажав, щоб духовний зміст святкових днів надихнув кожного й надалі непохитно працювати заради наближення перемоги (Фото ПЦУ)

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців з нагоди Різдва Христового та зазначив, що це свято закликає до переосмислення життєвих поглядів і нагадує про одвічні християнські цінності.

 

Як інформує Україна молода, про це Епіфаній сказав у відеопривітанні в Різдвяну ніч з 24 на 25 грудня.

 

«Цьогоріч Православна церква України разом із більшістю помісних церков уперше повноцінно відзначає свята за новоюліанським календарем... Різдво Христове закликає до переосмислення життєвих поглядів та нагадує нам про одвічні християнські цінності: віра, любов, істина - це поводирі стійкості та фундамент нашої боротьби», - підкреслив Предстоятель ПЦУ.

 

 

Митрополит Київський і всієї України побажав, щоб духовний зміст святкових днів надихнув кожного й надалі непохитно працювати заради наближення перемоги, а рушійною силою в цьому будуть любов до ближніх та довіра до наших захисників.

 

«Нехай коляда лунає для всіх, а особливо для наших воїнів, огортаючи теплом Різдва, зігріваючи душевно та тілесно», - сказав Предстоятель ПЦУ.

 

Митрополит Епіфаній побажав українцям різдвяної радості і переможного Нового року.

 

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Залужний привітав захисників із Різдвом.